Tatár beefsteak

Közkedvelt beefsteak recept, fűszeresen, nem a megszokott módon. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • piros arany (pár cseppnyi)
  • curry (késhegynyi)
  • ketchup (két evőkanál)
  • konyak 3 cl
  • bazsalikom (1 mokkás kanál)
  • worchester szósz (25 csepp)
  • fekete bors, darált
  • színes bors (meghintjük, hogy látszódjon a tetején)
  • chili, őrölt (1 mokkás kanál, borítsa be a tetejét a húsnak)
  • piros paprika (4 púpos teás kanál)
  • só (3 púpozott mokkás kanál)
  • tárkony (1 mokkás kanál)
  • fokhagyma (min 8 cikk)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 szál petrezselyem

Páchoz:

  • mustár
  • babérlevél
  • marha, fehér pecsenye hús (0,5-0,7 kg)
  • olaj

Felszeletelem a húst majd mindkét oldalát bekenem mustárral, hozzá teszem a babérlevelet,  leöntöm kevés olajjal és légmentesen lezárva hűtőbe teszem. Minimum 4-5 nappal az elkészítés előtt be kell pácolni a húst!

Elkészítés:

Ledarálom a pácolt húst, de előtte letörlöm a szeletekről az olajat. A darálás közben a húshoz adom a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket is, hogy már darálás közben keveredjen. Vöröshagyma arányra ügyelni kell. Ne legyen túl sok, kb közepes fej méret a megfelelő.

A ledarált húst+hagymát újra átdaráljuk! Ezáltal még selymesebb lesz a bifsztek állaga.
A kétszer ledarált húshoz adunk sót utána őrölt borsot, majd színes borsot, piros paprikát, tárkonyt, bazsalikomot, curryt, chilit, worchester szószt, piros aranyat, ketchupot, aprított petrezselymet, konyakot és legvégül a tojás sárgáját.
Miután mindent hozzáadtunk, összekeverjük, jó alaposan összedolgozzuk.

A keverést „sávokban” tesszük, majd széthúzzuk villával. Aztán 90°-ban elfordítjuk a tálat majd újra „sávokban” összekeverjük. Ezt 4x ismételd meg. Így lesz megfelelően elkeverve minden alapanyag.
Vajas pirítóson tálaljuk.
Ízlés szerint ketchupot és chilit tehetünk még rá.

Tatár beefsteak

Similar Posts