Pikáns ázsiai sertés lapocka egészben sütve
Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 1 közepes vöröshagyma, felaprítva
- 2 ek oliva olaj
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 35 dkg paradicsom
- 50 ml szója szósz
- 2 ek reszelt gyömbér
- 2 ek chili szósz
- 1 ek mustár
- 60 g cukor
- 1 tk őrölt fekete bors
Melegítsd elő a sütőt 190°C fokra. Közben fűszerezd be a lapocka mindkét oldalát sóval és borssal. Hevíts olajat egy serpenyőben, amiben megfonnyasztod az aprított fokhagymát és vöröshagymát. Ezt követően add hozzá a paradicsomot amit vágj negyedekre, reszelt gyömbért, szója és chili szószt (óvatosan a chilivel, ne járjatok úgy mint én, aki kipróbálta a texasból kapott “Blair’s sudden death” szószt, aminek már a neve is hirtelen halál, az is lett…) cukrot és borsot. Keverd el a hozzávalókat és főzd 5 percig alacsony hőfokon. Ezután tedd félre. Melegíts olajat egy másik serpenyőben, amiben pirítsd meg a hús (egészben) mindkét oldalát, oldalanként 5 percig. Ezután tedd a húst egy tepsibe majd öntsd rá és köré a paradicsomos szószt. Fedd le alufóliával és süsd legalább 2-3 órát. Amikor már villával is könnyedén ízekre szedhető, omlós a hús, akkor elkészült. Tálalás előttig tartsd melegen, fólia alatt.