Paradicsomos sajtos frittata

A frittata olasz eredetű tojás alapú étel, hasonlít az omletthez, gazdagítják például hússal, zöldséggel, sajttal. Mindenképpen érdemes többféleképpen is elkészíteni. Nekem ez volt az első frittata variációm, de nem az utolsó!

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 80 ml tej
  • só, bors
  • 6-7 koktél paradicsom
  • 40 g reszelt parmezán sajt
  • 1 púpozott ek aprított petrezselyem

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Verd fel a tojásokat a tejjel, sózd, borsozd ( kb 1-1 kávéskanálnyi ) majd keverd el benne a reszelt sajtot és a karikákra/félbe vágott paradicsomot, végül a petrezselymet is. Kenj ki olajjal egy sütőbe is tehető serpenyőt, majd süsd legalább 10-15 percig, amíg felemelkedik és a közepe megszilárdul. 

Paradicsomos sajtos frittata

Similar Posts