Sajttekercs
Húsvéti sajttekercs recept, ez az ami nálunk minden húsvétkor asztalra kerül, már már hagyomány.
Hozzávalók:
- 30 dkg trappista sajt
- 15 dkg párizsi
- 4 db tojás
- 2 ek majonéz
- 1 ek mustár
- petrezselyem zöld
- só, bors
Először készítsd el a tölteléket, amihez főzd keményre a tojásokat. Miközben forr a víz a tojások alatt, kockázd apróra a párizsit, aprítsd fel a petrezselymet. Miután meghámoztad a tojásokat, villával törd össze, ehhez érdemes előtte felszeletelni, úgy könnyebb, majd keverd hozzá a párizsit, petrezselymet, majonézt, mustárt, sózd, borsozd. Na most jön a sajt lágyítása, hogy ki tudd nyújtani sodrófával. A sajtot érdemes 3-5 hasábba vágni és egyesével olvasztani.
Vágj egy nagyobb darab folpackot, aminek tedd a közepére a sajot. A sarkait átlósan fogd össze, így batyu formát kapsz. Helyezd forró vízbe. Ügyelj hogy ne kerüljön víz a belsejébe. Addig maradjon benne, amíg legbelül is puha omlós lesz a sajt. Tudom ezt nehéz leírni, de próbáld kitapogatni, mikor jó. Fontos az egyenletes lágyság, így lesz könnyű nyújtani. Miután kb 3 mm vékonyra kinyújtottad a sajtot, töltsd meg a töltelékkel, tekerd fel mint egy palacsintát. Ismételd minden darabnál. Tedd hűtőbe. Szeletelve tálald a nyuszinak húsvétkor.