Tonhalkrém
Az egyik kedvencünk, pirítóssal nagyon ütős. Számtalanszor elkészítettem már ezt a tonhalkrémet, de nem tudjuk megunni.
Hozzávalók:
- 3 kis konzerv tonhal
- fél fej vöröshagyma vagy 1-2 zöldhagyma
- 3 tojás
- 4-5 evőkanál olivabogyó
- 1/2 citrom leve
- 2 tk mustár
- 2 tk majonéz
- só, bors
A tojásokat keményre főzöm, közben nagyon apróra felaprítom a hagymát. Oliva bogyót felkarikázom. Egy tálba teszem a tonhalat, hozzáadom a felkockázott tojást, hagymát, olivabogyót, ízlés szerint adok hozzá mustárt és majonézt, végül a citrom levét is belefacsarom és sózom, borsozom. Villával alaposan összekeverem, szétnyomkodom és kóstolom. Ha valami még hiányzik, adok egy keveset hozzá. A pontos ízvilágot mindenkinek a saját szájízére bízom, ez a recept csak egy támpont. Piríts hozzá teljes kiőrlésű kenyeret.
Köszi Vercsi 🙂