Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 3 közepes padlizsán
  • 1 nagyobb fej vörös vagy lila hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • pici mustár
  • só, bors
  • olivaolaj a sütéshez

A padlizsánt megmosom hosszában félbe, majd megint hosszában félbe vágom, vagyis hosszában negyedekbe vágom. 🙂
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a felvágott padlizsánokat, amiket éles késel besrafozzok a zöldség húsos részénél, majd kicsit meglocsolom az olivaolajjal, nem kell sok, mert a padlizsán bármennyi olajat fel tud inni, sózom, borsozom, majd sütőbe teszem kb. 30- 40 percre légkeveréssel 200 fok körülre. Közben azért figyelem, nehogy megégjen a teteje.

Közben a hagymát felkockázom, amit régebben nyersen tettem a padlizsánkrémbe, de attól erősen hagyma ízű lesz az egész krém, ezért inkább mostanában olívaolajan megpárolom, hogy kimenjen az ereje. A hagymára jöhet a felaprított vagy tört fokhagyma, majd leveszem a tűzről.

Ha megsült a padlizsán, várok egy kicsit, hogy hűljön, majd egy közepes tálba óvatosan kikaparom a zöldséget a fekete héjából, jó kis nyúlós, nyálkás lesz. Közben arra vigyázok, hogy a padlizsán héja ne kerülhessen a húsos rész közé, mert annak nem túl kellemes az íze.

A kikapart padlizsán húsra jöhet a párolt hagyma, fokhagyma, majd a majonéz, mustár, ízlés szerint só és bors. Az első ízesítés után botmixerrel krémesre aprítom, ekkor jöhet a kóstolás, majd innentől tovább lehet még ízesíteni, ha szükséges.

Recept by Vercsi 🙂

Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

Similar Posts