Diós csiga
Ősszel több mindennek a szezonja van, többek közt a diónak is. Ezen felbuzdulva anyukám készített is gyorsan egy isteni diós csigát. Imádom a főztjét 🙂
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 tojássárgája
- 3 dl tej
- 6 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- csipetnyi só
- 20 dkg dió
- 20 dkg porcukor
Az élesztőt 1 dl langyos tejjel, 1/2 dkg cukorral felfuttatjuk. A tojás sárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk, és abba öntjük az anyagokat. Hólyagosra kidolgozzuk, és hozzáöntjük a langyos, olvasztott margarint, amivel még jól eldolgozzuk. Langyos helyen egy óráig kelesztjük./ Én dagasztógéppel készítem/ Lisztezett deszkára kiborítjuk, két részre vágjuk, majd egyenként kinyújtjuk, és megtöltjük./ én a diót, a porcukrot pici tejjel összekeverem, hogy kenhető masszát kapjak/Feltekerjük, hasonlóképen, mint a kalácsot, 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Így megkapjuk a csigákat, amiket az elkavart egész tojással megkenjük, előmelegített sütőben közepes hőfokon, ~200°C, sütjük.
Thanks Mum!