Diós csiga

Ősszel több mindennek a szezonja van, többek közt a diónak is. Ezen felbuzdulva anyukám készített is gyorsan egy isteni diós csigát. Imádom a főztjét 🙂

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 6 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 20 dkg dió
  • 20 dkg porcukor

Az élesztőt 1 dl langyos tejjel, 1/2 dkg cukorral felfuttatjuk. A tojás sárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk, és abba öntjük az anyagokat. Hólyagosra kidolgozzuk, és hozzáöntjük a langyos, olvasztott margarint, amivel még jól eldolgozzuk. Langyos helyen egy óráig kelesztjük./ Én dagasztógéppel készítem/ Lisztezett deszkára kiborítjuk, két részre vágjuk, majd egyenként kinyújtjuk, és megtöltjük./ én a diót, a porcukrot pici tejjel összekeverem, hogy kenhető masszát kapjak/Feltekerjük, hasonlóképen, mint a kalácsot, 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Így megkapjuk a csigákat, amiket az elkavart egész tojással megkenjük, előmelegített sütőben közepes hőfokon, ~200°C,  sütjük.

Thanks Mum!

Diós csiga

Similar Posts