Babapiskótás szelet

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 100 g zsír
  • 100 g porcukor
  • 2 tojás
  • 10 g szalalkáli
  • 20 g kakaó

A fent felsorolt hozzávalókat összegyúrjuk, 2 lapban (a kinyújtott tésztát két részre osztod és külön-külön sütöd) lisztezett tepsi hátán sütjük. /szalalkáli: szódabikarbónához hasonló szerepet tölt be, viszont ettől porhanyósabb lesz a tészta, amit vékony, jól szellőző tésztalapokhoz szokás használni/

Krémhez szükség lesz:

  • 1/2 l tej
  • 4 ek liszt
  • 250 g margarin
  • 250 g porcukor
  • 5 tk rumaroma

A lisztbe fokozatosan öntve belekeverjük a tejet, sűrűre főzzük, kevergetés közben kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a lisztes tejhez adjuk.
A tésztát megkenjük a krém felével, beborítjuk a rumos (arány: kb 1 dl tejhez 1 teáskanálnyi rumaromát adok) tejbe mártott babapiskótával, rátesszük a maradék krémet, beborítjuk a másik lappal, és csoki mázzal vonjuk be. 1 napot állni hagyjuk fogyasztás előtt, hogy kellően megpuhuljon a babapiskóta.

Babapiskótás szelet

Similar Posts