Babapiskótás szelet
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 100 g zsír
- 100 g porcukor
- 2 tojás
- 10 g szalalkáli
- 20 g kakaó
A fent felsorolt hozzávalókat összegyúrjuk, 2 lapban (a kinyújtott tésztát két részre osztod és külön-külön sütöd) lisztezett tepsi hátán sütjük. /szalalkáli: szódabikarbónához hasonló szerepet tölt be, viszont ettől porhanyósabb lesz a tészta, amit vékony, jól szellőző tésztalapokhoz szokás használni/
Krémhez szükség lesz:
- 1/2 l tej
- 4 ek liszt
- 250 g margarin
- 250 g porcukor
- 5 tk rumaroma
A lisztbe fokozatosan öntve belekeverjük a tejet, sűrűre főzzük, kevergetés közben kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a lisztes tejhez adjuk.
A tésztát megkenjük a krém felével, beborítjuk a rumos (arány: kb 1 dl tejhez 1 teáskanálnyi rumaromát adok) tejbe mártott babapiskótával, rátesszük a maradék krémet, beborítjuk a másik lappal, és csoki mázzal vonjuk be. 1 napot állni hagyjuk fogyasztás előtt, hogy kellően megpuhuljon a babapiskóta.