Mogyorókrémes sajttorta
Sütés nélkül készíthető sajttorta. Sütni nem, csak hűteni kell. Pár órát. A mogyorókrém miatt biztos nyerő lesz mindenkinél, de ettől eltekintve is nagyon finom. Válasszunk jó minőségű sajtot és figyeljünk habverésre 🙂 nekem utóbbitól lett egy kicsit ronda de finom. Viszont a siker nem maradt el így sem, kaptam dicséretet, az íze végett 🙂
Hozzávalók:
- 250 g csokoládés keksz
- 125 g olvasztott vaj
- 2 tk zselatinpor
- 2 ek víz
- 375 g lágy krémsajt
- 50 g porcukor
- 250 ml tejszín/hulala
- 1 tk vanília kivonat
- 250 g mogyorókrém
Törd morzsásra a kekszet, amiben keverd el az olvasztott vajat. Ezt a masszát egyenletesen terítsd szét, nyomkodd le egy 25 cm átmérőjű kapcsos tortaformában, ezután tedd a hűtőbe 1 órára, hogy a vaj megdermedjen, ezáltal megszilárdul a kekszes alap. A zselatint a vízzel tedd egy kis jénai tálba és gőz fölött időnként megkeverve, csomómentesre dolgozd el. A krémsajtot, cukrot keverd krémesre robotgép segítségével. Add hozzá a vanília kivonatot, zselatint, keverd tovább. Egy másik edényben verd lágy habbá a tejszínt, majd keverd hozzá a sajtkrémhez. A krém felét terítsd el a keksz alapon, kanalazz rá kis adagokat a mogyorókrémből, majd a krém másik felét is simítsd el. Tedd ismét hűtőszekrénybe 3 órára. Enyhén olvaszd/melegítsd fel a maradék mogyorókrémet és kanalazd a torta tetejére, majd tetszőleges mintázatban keverd el a felső rétegben, késhegy segítségével.