Francia almatorta

Pinteresten nézelődtem és keresgéltem „egyszerű torta” receptet ahonnan erre az oldalra keveredtem, ahol megtaláltam ezt az isteni receptet. Az alkalom névnap volt, amire kerestem, de az óta már többször is elkészítettem, annyira megtetszett. Remélem nektek is ízleni fog!

Hozzávalók a tésztához:

  • 275 g liszt
  • 140 g hideg vaj, kockára vágva
  • 4 ek hideg víz

a töltelékhez:

  • 2-3 közepes savanykás alma
  • 50 g liszt
  • 100 g porcukor
  • 3-4 tojás (mérettől függően)
  • 170 ml tejföl
  • 1 púpozott tk őrölt fahéj

A tésztát akár előző nap is elkészítheted, de a sütés előtt mindenképpen pihentesd egy órát hűtőszekrényben, miután kézzel összegyúrtad a fent említett hozzávalókat.
Nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen a tésztát, helyezd kivajazott sütőformába. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Amíg a sütő melegszik, hámozd meg az almát, vágd félbe, majd egyenlő vastagságú vékony szeletekre. Keverd össze kézi habverő segítségével a lisztet, porcukrot, fahéjat, tojást, tejfölt. Az alma szeleteket helyezd a tésztára, tetszőleges formában, majd öntsd rá a masszát.

30-35 perc alatt süsd meg a sütő alsó szintjén. Sütés után a legfinomabb, de másnap is nagyon ízletes. Ízlés szerint porcukorral hintsd meg tálalás előtt, de vanília fagyit is említ az eredeti recept, így még nem próbáltam, de egészen biztosan fogom.

Francia almatorta

Similar Posts