Karamellás gríz

Édes bűnbeesés…tudom, tudom megint édesség, de hát ez van, édes szájú vagyok 🙂 ráadásul nem is olyan vészes elkészíteni ezt a kis nyalánkságot.

3 tojássárgáját kikavarunk 5 dkg cukorral, 1 tetőzött kiskanál grízes liszttel. 5 dkg cukrot megpirítunk, felengedjük fél liter tejjel, folyamatos keverés mellett felforraljuk, levesszük a tűzről, hozzá keverjük a tojássárgáját majd forrásig főzzük, ügyelve arra, hogy ne kezdjen főni, mert akkor kicsapódhat a tojás.Ezzel el is készült a karamellás mártás. Hagyjuk kihűlni.

7 dkg gríz és 1/2 l tej segítségével tejbegrízt főzünk (a tejben elkevert grízt folyamatos keverés mellett mérsékelt tűzön sűrűsödésig főzzük). 3 tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, a forró grízt belekeverjük. Formába kanalazzuk, hagyjuk kihűlni, hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon és a lehűlt karamellával tálaljuk. Reszeljünk rá étcsokoládét és hintsük meg kevés fahéjjal is. Így még mutatósabb!

Karamellés gríz

Similar Posts