Fagyasztott sajttorta Baileys-el

Készítsd el előre, tárold a mélyhűtőben, fogyaszd el a megfelelő alkalomkor. Hónapokig eltartható, hűs, visszautasíthatatlan édesség. Sajttorta sütés nélkül.

Hozzávalók:

  • 300 g zabkeksz, összetörve
  • 150 g vaj, felolvasztva
  • 350 g vanília fagyi, felolvasztva
  • 200 g mascarpone
  • 350 g krémsajt
  • 150 ml Baileys likőr
  • 50 ml kávé, lehűtve
  • 80 g cukor

Fogj egy 18 cm átmérőjű levehető oldalú tortaformát. Szétszedett állapotban borítsd be az oldalát, alját oly módon, hogy túllógjon a tetején. Az aljára vágj megfelelő méretű sütőpapírt. Majd csatold rá az oldalát. A zabkekszet törd morzsásra. A legegyszerűbb ezt a saját zacskójában megtenni, a kezed vagy egy sodrófa segítségével. Ha dupla zacskóba rakod, akkor biztosan nem szóródik szét, ha véletlenül kilyukadna az eredeti zacskó morzsolás, kalapálás közben. Az összetört kekszet keverd össze az olvasztott vajjal majd, öntsd át a formába és egyenletesen nyomkodd az aljára és a forma oldalára. Tedd mélyhűtőbe 1 órára, hogy megszilárduljon.

Fagyasztott sajttorta Baileys-el

Habverő segítségével keverd simára a krémsajtot a cukorral, mascarpone-val. Add hozzá a Baileys-t, lehűtött kávét, olvasztott vanília fagyit. Keverd simára. Kanalazd át a formába, fedd le és tedd mélyhűtőbe legalább 3 órára. Így akár pár hónapig is eltarthatod. Fogyasztás előtt reszelj rá csokoládét és hagyd kicsit állni szobahőmérsékleten, hogy könnyebb legyen szeletelni.

Fagyasztott sajttorta Baileys-el

Similar Posts