Áfonyás sajtkrémmel töltött mákos palacsinta
Kisfeleségem áfonyával tért haza egyik este, ráadásul nem kis mennyiséggel, összesen 1 kg-al. Fagyasztottam is le egy kisebb adagot és készül majd még belőle egy gyümölcsös turmix is. De korábban már kinéztem ezt a receptet és most pont kapóra jött az áfonya. Na de ez a kombó…áfonyás sajtkrémes töltelék a citromos mákos palacsintában, csak szeretni lehet! Áfonyás sajtkrémmel töltött mákos palacsinta.
Hozzávalók a palacsinta tésztához:
- 100 g liszt
- 3 tk cukor
- fél tk só
- 3 tojás
- 400 ml tej
- 1 tk vanília kivonat
- 1 ek olvasztott vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tk citromlé
- 2 tk darált mák
Áfonyás sajtkrémes töltelék:
- 150 g lágy krémsajt
- 50 g porcukor
- 3 ek citromlé
- fél citrom reszelt héja
- 1 tk vanília kivonat
- 200 g áfonya
Szitáld a lisztet egy tálba a cukorral és sóval. Egy másik tálban verd fel a tojásokat, keverd hozzá a tejet, vanília kivonatot, mákot, citrom héját és levét. Ezután csomómentesen keverd össze a lisztes keverékkel végül öntsd hozzá az olvasztott vajat is. Körülbelül 8 db palacsintát tudsz sütni ebből az adagból. Süsd is ki mindet.
A töltelékhez először alaposan keverd össze az összes alapanyagot az áfonya kivételével, mindaddig, amíg sima krémes állagot nem kapsz. Most már jöhet az áfonya is. Villával kicsit nyomkodd szét a bogyókat, hogy a kifolyt áfonyalé kicsit megszínezze a krémet. Töltsd meg a palikat, hajtogasd kedved szerint és áfonyaöntettel koronázd 🙂