Áfonyás sajtkrémmel töltött mákos palacsinta

Kisfeleségem áfonyával tért haza egyik este, ráadásul nem kis mennyiséggel, összesen 1 kg-al. Fagyasztottam is le egy kisebb adagot és készül majd még belőle egy gyümölcsös turmix is. De korábban már kinéztem ezt a receptet és most pont kapóra jött az áfonya. Na de ez a kombó…áfonyás sajtkrémes töltelék a citromos mákos palacsintában, csak szeretni lehet! Áfonyás sajtkrémmel töltött mákos palacsinta.

Hozzávalók a palacsinta tésztához:

  • 100 g liszt
  • 3 tk cukor
  • fél tk só
  • 3 tojás
  • 400 ml tej
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 ek olvasztott vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tk citromlé
  • 2 tk darált mák

Áfonyás sajtkrémes töltelék:

  • 150 g lágy krémsajt
  • 50 g porcukor
  • 3 ek citromlé
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tk vanília kivonat
  • 200 g áfonya

Szitáld a lisztet egy tálba a cukorral és sóval. Egy másik tálban verd fel a tojásokat, keverd hozzá a tejet, vanília kivonatot, mákot, citrom héját és levét. Ezután csomómentesen keverd össze a lisztes keverékkel végül öntsd hozzá az olvasztott vajat is. Körülbelül 8 db palacsintát tudsz sütni ebből az adagból. Süsd is ki mindet.

A töltelékhez először alaposan keverd össze az összes alapanyagot az áfonya kivételével, mindaddig, amíg sima krémes állagot nem kapsz. Most már jöhet az áfonya is. Villával kicsit nyomkodd szét a bogyókat, hogy a kifolyt áfonyalé kicsit megszínezze a krémet. Töltsd meg a palikat, hajtogasd kedved szerint és áfonyaöntettel koronázd 🙂

Áfonyás sajtkrémmel töltött mákos palacsinta

Similar Posts