Almás mandulás torta
Nagyon jó ízt ad a kukorica liszt édeskés íze ennek az olasz eredetű almás-mandulás süteménynek. Ráadásul pofon egyszerű. Elég csak összekavarni a hozzávalókat, formába önteni és megsütni.
Gluténmentes változathoz a teljeskiőrlésű lisztet cseréld le rizslisztre.
Hozzávalók:
- 100 g kukorica liszt
- 40 g teljeskiőrlésű liszt
- 2 tk sütőpor
- 50 ml extra szűz oliva olaj
- 40 ml tej
- 2 db közepes tojás
- 120 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8g)
- 2 db alma
- 100 g mandula
Egy 18 cm átmérőjű torta formát bélelj ki sütőpapírral, majd melegítsd elő a sütőt 175°C-ra. A meghámozott almát kockázd fel, a mandulát aprítsd fel. Keverd össze az összes hozzávalót. Sűrű állagú masszát fogsz kapni. Ezt kanalazd át a torta formába. Tetejét szórd meg mandula darabkékkal és néhány alma szeletet is tegyél rá. Vékonyan szórd meg (barna)cukorral. 50 perc alatt süsd készre az előmelegített hőfokon.