Almás mandulás torta

Nagyon jó ízt ad a kukorica liszt édeskés íze ennek az olasz eredetű almás-mandulás süteménynek. Ráadásul pofon egyszerű. Elég csak összekavarni a hozzávalókat, formába önteni és megsütni.

Gluténmentes változathoz a teljeskiőrlésű lisztet cseréld le rizslisztre.

Hozzávalók:

  • 100 g kukorica liszt
  • 40 g teljeskiőrlésű liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 50 ml extra szűz oliva olaj
  • 40 ml tej
  • 2 db közepes tojás
  • 120 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (8g)
  • 2 db alma
  • 100 g mandula

Egy 18 cm átmérőjű torta formát bélelj ki sütőpapírral, majd melegítsd elő a sütőt 175°C-ra. A meghámozott almát kockázd fel, a mandulát aprítsd fel. Keverd össze az összes hozzávalót. Sűrű állagú masszát fogsz kapni. Ezt kanalazd át a torta formába. Tetejét szórd meg mandula darabkékkal és néhány alma szeletet is tegyél rá. Vékonyan szórd meg (barna)cukorral. 50 perc alatt süsd készre az előmelegített hőfokon.

Almás mandulás torta

Similar Posts