Zabkeksz
Készíts pofon egyszerű házi nyammogót. Nem mondom, hogy ez a legegészségesebb keksz, de ha a normál cukrot valamilyen egészségesebbre cseréled, akkor már egész elfogadható. És lehet persze kísérletezni a lisztekkel is 🙂
Zabkeksz
Hozzávalók
50 g olvasztott vaj, sótlan
fél csésze barna cukor
2 tojás
2 tk vanília kivonat
másfél csésze liszt
1 tk sütőpor
fél tk só
fél tk őrölt fahéj
3 csésze zabpehely
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Keverd el a cukrot a vajjal, amíg krémes állagot kapsz. Add hozzá a tojást és szépen sorjában a többi hozzávalót. Jól keverd össze. Evőkanálnyi adagokat formázz sütöpapírral bélelt tepsire, de tarts legalább 2 cm távolságot egymástól, mert sütés közben kicsit megnőnek. 10 perc alatt megsül. Sütés után néhány perccel pakold át rácsra és hagyd teljesen kihűlni.