Zabkeksz

Készíts pofon egyszerű házi nyammogót. Nem mondom, hogy ez a legegészségesebb keksz, de ha a normál cukrot valamilyen egészségesebbre cseréled, akkor már egész elfogadható. És lehet persze kísérletezni a lisztekkel is 🙂

Zabkeksz

Hozzávalók

  • 50 g olvasztott vaj, sótlan

  • fél csésze barna cukor

  • 2 tojás

  • 2 tk vanília kivonat

  • másfél csésze liszt

  • 1 tk sütőpor

  • fél tk só

  • fél tk őrölt fahéj

  • 3 csésze zabpehely

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Keverd el a cukrot a vajjal, amíg krémes állagot kapsz. Add hozzá a tojást és szépen sorjában a többi hozzávalót. Jól keverd össze. Evőkanálnyi adagokat formázz sütöpapírral bélelt tepsire, de tarts legalább 2 cm távolságot egymástól, mert sütés közben kicsit megnőnek. 10 perc alatt megsül. Sütés után néhány perccel pakold át rácsra és hagyd teljesen kihűlni.

Similar Posts