Halburger
Ez a halas pogi is bekerült a kedvenc halas ételeim közé. Gyorsan össze lehet dobni és egy szerényebb körettel is megállja a helyét.
Pár hete részt vettem egy főző kurzuson, Chef parade szervezésében – Fish and seafood kurzus, ahol különböző tengeri ételeket készítettünk el. A lehetőséget ajándékba kaptam páromtól. Szeretjük a halat, szinte minden formában és úgy gondolta hasznos lesz egy ilyen esemény. Ha más miatt nem is, de legalább neki tudok majd finomakat készíteni otthon. Jól gondolta….
Az a jó rákban, hogy nagyon gyorsan készíthetsz belőle finom ételt. Ezen nincs is mit ragozni, elég csak befűszerezned, pár perc alatt megsütöd és már fogyaszthatod is.
Variáció konzervhalra, ha már nem tudsz mit kezdeni a szekrényben található konzervhallal. Igazán gyorsan, 15 perc alatt elkészíthető ízletes, egészséges étel.
Hétvégén hirtelen felindulásból lazac filét sütöttünk kedves barátaimmal, amiről sajnos nem készült fotó. Felbuzdulva a lazac sikerén, másnap vettem pisztrángot, amit harmadnap el is készíttem vacsorára. Még a sütés előtti napon befűszereztem, hagytam állni a hűtőben és csak egy nappal később sütöttem meg. Mondanom sem kell ismét megfogadtam, hogy sokkal-sokkal több halat kellene fogyasztanom. Tegyétek Ti…
Hozzávalók (2 személyre): Hevített olajban pár perc alatt alatt melegítsük össze a fent említett hozzávalókat, majd keverjünk hozzá aprított petrezselymet és tálaljuk pirós kenyéren. Nekem éppen paradicsomosban eltett sprotni volt otthon, azzal is nagyon finom lett. Kísérletezni jó, próbáljátok ki!
Hozzávalók: Pirítsd meg vajon a felkarikázott fokhagymát és póréhagymát (én a 3/4-ét használtam csak, mérettől függően és tettem félre tálaláshoz mindkét fajtából). Dobd bele a rákokat, pirítsd pár percig. Add hozzá a citrom levét, sót, borsot, zöld-fűszereket végül a bort és főzd közepes lángon 15-20 percig. Ha kevesled a levet alatta, borral pótold. Végül add…