Rizottó tenger gyümölcseivel

Rizottó tenger gyümölcseivel

Pár hete részt vettem egy főző kurzuson, Chef parade szervezésében – Fish and seafood kurzus, ahol különböző tengeri ételeket készítettünk el. A lehetőséget ajándékba kaptam páromtól. Szeretjük a halat, szinte minden formában és úgy gondolta hasznos lesz egy ilyen esemény. Ha más miatt nem is, de legalább neki tudok majd finomakat készíteni otthon. Jól gondolta….

Egészben sült pisztráng

Egészben sült pisztráng

Hétvégén hirtelen felindulásból lazac filét sütöttünk kedves barátaimmal, amiről sajnos nem készült fotó. Felbuzdulva a lazac sikerén, másnap vettem pisztrángot, amit harmadnap el is készíttem vacsorára. Még a sütés előtti napon befűszereztem, hagytam állni a hűtőben és csak egy nappal később sütöttem meg. Mondanom sem kell ismét megfogadtam, hogy sokkal-sokkal több halat kellene fogyasztanom. Tegyétek Ti…

Rákragu

Rákragu

Hozzávalók: Pirítsd meg vajon a felkarikázott fokhagymát és póréhagymát (én a 3/4-ét használtam csak, mérettől függően és tettem félre tálaláshoz mindkét fajtából). Dobd bele a rákokat, pirítsd pár percig. Add hozzá a citrom levét, sót, borsot, zöld-fűszereket végül a bort és főzd közepes lángon 15-20 percig. Ha kevesled a levet alatta, borral pótold. Végül add…