Rákragu
Hozzávalók:
- 0,25 kg koktél garnéla rák
- 0,25 kg királyrák
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db újhagyma, karikára aprítva
- 1 db póréhagyma, karikára aprítva
- 1 citrom leve
- 2 ek vaj
- 3 dl fehér bor
- 1 ek worchester szósz
- só, bors, petrezselyem, bazsalikom
Pirítsd meg vajon a felkarikázott fokhagymát és póréhagymát (én a 3/4-ét használtam csak, mérettől függően és tettem félre tálaláshoz mindkét fajtából). Dobd bele a rákokat, pirítsd pár percig. Add hozzá a citrom levét, sót, borsot, zöld-fűszereket végül a bort és főzd közepes lángon 15-20 percig. Ha kevesled a levet alatta, borral pótold. Végül add hozzá a worchester szószt is, főzd még egy picit.
Tálald rizzsel, tetejét szórd meg a maradék hagymával.