Egészben sült pisztráng

Hétvégén hirtelen felindulásból lazac filét sütöttünk kedves barátaimmal, amiről sajnos nem készült fotó. Felbuzdulva a lazac sikerén, másnap vettem pisztrángot, amit harmadnap el is készíttem vacsorára. Még a sütés előtti napon befűszereztem, hagytam állni a hűtőben és csak egy nappal később sütöttem meg. Mondanom sem kell ismét megfogadtam, hogy sokkal-sokkal több halat kellene fogyasztanom. Tegyétek Ti is így, mert finom és egészséges!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 pisztráng egészben, konyha készen
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • kakukkfű, lehetőleg friss
  • só, bors
  • oliva olaj
  • szeletelt mandula, pirítva
Egészben sült pisztráng

Először szabadítsd meg a pikkelyektől a pisztrángokat és egyik oldalán, ez lesz felül, irdald be legalább 3 helyen. Kívül, belül dörzsöld be sóval, borssal, tegyél a hasüregébe 1-1 db félbe vágott fokhagymát és 1-1 félszelet citrom karikát. Kívül,belül hintsd meg kakukkfűvel. Facsard rá fél citrom levét és halanként kb. 1 evőkanálnyi olajjal is locsold meg. Én sütés előtti napon már befűszereztem a pisztrángokat és hűtőben pihentettem. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra és 20 percig süsd. Tálald salátával. Ajánlom még hozzá a pirított mandula szeleteket, ami nagyon feldobja és összehozza az ízeket. 

Egészben sült pisztráng

Similar Posts