Egészben sült pisztráng
Hétvégén hirtelen felindulásból lazac filét sütöttünk kedves barátaimmal, amiről sajnos nem készült fotó. Felbuzdulva a lazac sikerén, másnap vettem pisztrángot, amit harmadnap el is készíttem vacsorára. Még a sütés előtti napon befűszereztem, hagytam állni a hűtőben és csak egy nappal később sütöttem meg. Mondanom sem kell ismét megfogadtam, hogy sokkal-sokkal több halat kellene fogyasztanom. Tegyétek Ti is így, mert finom és egészséges!
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 pisztráng egészben, konyha készen
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- kakukkfű, lehetőleg friss
- só, bors
- oliva olaj
- szeletelt mandula, pirítva
Először szabadítsd meg a pikkelyektől a pisztrángokat és egyik oldalán, ez lesz felül, irdald be legalább 3 helyen. Kívül, belül dörzsöld be sóval, borssal, tegyél a hasüregébe 1-1 db félbe vágott fokhagymát és 1-1 félszelet citrom karikát. Kívül,belül hintsd meg kakukkfűvel. Facsard rá fél citrom levét és halanként kb. 1 evőkanálnyi olajjal is locsold meg. Én sütés előtti napon már befűszereztem a pisztrángokat és hűtőben pihentettem. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra és 20 percig süsd. Tálald salátával. Ajánlom még hozzá a pirított mandula szeleteket, ami nagyon feldobja és összehozza az ízeket.