Grillezett rák
Az a jó rákban, hogy nagyon gyorsan készíthetsz belőle finom ételt. Ezen nincs is mit ragozni, elég csak befűszerezned, pár perc alatt megsütöd és már fogyaszthatod is.
Hozzávalók:
- előkészített királyrák farok (250 g két személyre)
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- fél citrom leve
- néhány friss bazsalikom levél (aprítva)
- só, bors
- oliva olaj
A rákokat mosd meg majd fűszerezd be a fent említett hozzávalókkal. Ha van időd, akkor befűszerezve hagyd állni egy fél órát sütés előtt. Hevíts fel egy grillserpenyőt, néhány löket olíva olajon grillezd meg kb. 4-4 percig a rákok mindkét oldalát. Ügyelj, hogy ne égjen meg. Tálalás előtt szórd meg még kevés friss aprított bazsalikommal, facsarj rá citromlevet és fogyaszd melegen, salátával, friss zöldségekkel.