Grillezett rák

Az a jó rákban, hogy nagyon gyorsan készíthetsz belőle finom ételt. Ezen nincs is mit ragozni, elég csak befűszerezned, pár perc alatt megsütöd és már fogyaszthatod is.

Hozzávalók:

  • előkészített királyrák farok (250 g két személyre)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • fél citrom leve
  • néhány friss bazsalikom levél (aprítva)
  • só, bors
  • oliva olaj
Grillezett rák

A rákokat mosd meg majd fűszerezd be a fent említett hozzávalókkal. Ha van időd, akkor befűszerezve hagyd állni egy fél órát sütés előtt. Hevíts fel egy grillserpenyőt, néhány löket olíva olajon grillezd meg kb. 4-4 percig a rákok mindkét oldalát. Ügyelj, hogy ne égjen meg. Tálalás előtt szórd meg még kevés friss aprított bazsalikommal, facsarj rá citromlevet és fogyaszd melegen, salátával, friss zöldségekkel.

Similar Posts