Halburger

Ez a halas pogi is bekerült a kedvenc halas ételeim közé. Gyorsan össze lehet dobni és egy szerényebb körettel is megállja a helyét. Mindenképpen jobb minőségű hal húst válasszunk hozzá, hiszen ez az alapja az egésznek. 

Halburger

Hozzávalók

  • 40 dkg tőkehalfilé

  • 1 tojás

  • 1 ek citromlé

  • csipet só, bors

  • 1 ek dijoni mustár

  • 1 ek édes chili szósz

  • 1-2 szelet kenyér (mérettől függően)

  • kis csokor aprított petrezselyem

  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  • Mivel fagyasztott tőkehalfilét használok, ezért ezt kicsit elő sütöm sütőben. Így nagyon könnyen megszabadulok a hal felesleges víztartalmától. Kb. 10 percet sütöm 190°C-on. Leöntöm a kisült hal levet, hagyom kihűlni. Közben egy tálba beledobom az össze hozzávalót, a kenyér belsejét apró darabokra tépkedem végül hozzáadom a szintén apró darabokra szedett hal filét. Összekeverem. Hevítek egy ujjnyi olajat és megsütöm a halburgereket. Nagyon megy hozzá az édes chili szósz.

Similar Posts