Halburger
Ez a halas pogi is bekerült a kedvenc halas ételeim közé. Gyorsan össze lehet dobni és egy szerényebb körettel is megállja a helyét. Mindenképpen jobb minőségű hal húst válasszunk hozzá, hiszen ez az alapja az egésznek.
Halburger
Hozzávalók
40 dkg tőkehalfilé
1 tojás
1 ek citromlé
csipet só, bors
1 ek dijoni mustár
1 ek édes chili szósz
1-2 szelet kenyér (mérettől függően)
kis csokor aprított petrezselyem
olaj a sütéshez
Elkészítés
- Mivel fagyasztott tőkehalfilét használok, ezért ezt kicsit elő sütöm sütőben. Így nagyon könnyen megszabadulok a hal felesleges víztartalmától. Kb. 10 percet sütöm 190°C-on. Leöntöm a kisült hal levet, hagyom kihűlni. Közben egy tálba beledobom az össze hozzávalót, a kenyér belsejét apró darabokra tépkedem végül hozzáadom a szintén apró darabokra szedett hal filét. Összekeverem. Hevítek egy ujjnyi olajat és megsütöm a halburgereket. Nagyon megy hozzá az édes chili szósz.