Forró csoki
Mindig is szerettem az édeset, ezért arra gondoltam, hogy ne csak szilárd formában vegyek magamhoz csokit, hanem forrón, folyékonyan, kicsit megbolondítva. Ezért gyorsan leszaladtam a boltba fehér és ét csokoládéért, majd felcsaptam kedvenc Goodfood magazinom egy kis ihletért és már olvasztottam is…
Kétféle forró csokit készíttem, így a leírást is ketté bontom.
Fahéjas-tejszíhabos fehér forró csokoládé (2 csészéhez):
- 1 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 10 dkg fehér csokoládé
- csipet fahéj
Melegítsd össze a tejet a habtejszínnel, majd olvaszd fel benne a darabokra tört csokit. Itt ír az eredeti recept még rumot, 2-3 evőkanálnyit, de mivel nekem nem volt otthon és ekkora mennyiségért nem is vettem, így ezt kihagyom. Ezért már csak tejszínhabot kell tenni a tetejére, fahéjjal megszórni, és forrón fogyasztani.
Narancsos forró csokoládé (2 csészéhez):
- 2 dl tej
- 1 dl habtejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 narancs reszelt héja
- 1 ek narancslikőr (ha van…)
Melegítsd össze a tejet a habtejszínnel, a narancs reszelt héjával együtt, amit reszeleés előtt jó alaposan megmostál. Hagyd hűlni 10-15 percig és szűrd le. Ismét melegítsd fel, majd olvaszd fel benne a csokit. Facsarj bele kevés narancs levet.