Kolbászos burgonyaleves
Könnyen elkészíthető, finom, laktató krémleves.
Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 1 negyed zellergumó
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 kg burgonya
- 100 g jó minőségű kolbász
- 1 púpozott kávéskanál curry
- 2 csirke vagy zöldségleveskocka
- só, bors
- olíva olaj
- 1 csokor petrezselyem
A répát felkockázom, a zellert szintén, durvára aprítom a vöröshagymát, fokhagymát és a burgonyát is felkockázom. 2 evőkanál felhevített olíva olajra rádobom a hagymát, 1-2 percet pirítom, rögtön hozzáadom a zöldségeket és a curryt. Kb 10 percig kavarva pirítom, hogy közben puhuljon a répa, ügyelve, hogy ne égjen oda. Ezután 1 liter forró vízben feloldom a leveskockákat, majd felöntöm a zöldségeket. A legjobb természetesen, ha kocka helyett korábban elrakott alaplevet használsz. Közben karikára vágom a kolbászt, felaprítom a petrezselymet, majd ezeket is hozzáadom. Forralok rajta egyet és lassú tűzön addig főzöm, amíg a krumpli meg nem puhul. Bot mixerrel turmixszolom, közben ízlés szerint sózom, borsozom. Csipetnyi őrölt chili paprikával tálalom.