Céklakrémleves
Ősszel nagyon sok egészséges zöldségnek van a szezonja. Ilyen a cékla is, most egy krémleves receptet olvashattok és remélem meg is kóstoljátok!
Hozzávalók:
- 1 ek olaj
- 1 ek vaj
- 1 nagyobb hagyma, felaprítva
- 2 közepes méretű cékla
- 400 ml csirkehúsleves
- 1-2 dl víz
- 70 g reszelt parmezán
- só, bors
- tejföl
- mandula szeletek
Ügyesen hámozd meg a céklát, hogy ne legyen minden pöttyös. Tedd az olajat és a vajat egy fazékba, és enyhén pirítsd meg rajta az aprított hagymát. Kb 5 percig pirítsd a felkockázott céklát majd add hozzá a levet, fedd le és főzd amíg megpuhul a cékla. Tedd félre picit hűlni. Közben egy serpenyőben pirítsd meg a mandula szeleteket. Nagyon gyorsan megpirul, ezért érdemes figyelni rá. Botmixerrel pürésítsd, ízesítsd sóval és borssal, add hozzá a parmezánt és hígítsd kedved szerint vízzel. Tálald melegen, tejföllel, pirított mandula szeletekkel.