Céklakrémleves

Ősszel nagyon sok egészséges zöldségnek van a szezonja. Ilyen a cékla is, most egy krémleves receptet olvashattok és remélem meg is kóstoljátok!

Hozzávalók:

  • 1 ek olaj
  • 1 ek vaj
  • 1 nagyobb hagyma, felaprítva
  • 2 közepes méretű cékla
  • 400 ml csirkehúsleves
  • 1-2 dl víz
  • 70 g reszelt parmezán
  • só, bors
  • tejföl
  • mandula szeletek

Ügyesen hámozd meg a céklát, hogy ne legyen minden pöttyös. Tedd az olajat és a vajat egy fazékba, és enyhén pirítsd meg rajta az aprított hagymát. Kb 5 percig pirítsd a felkockázott céklát majd add hozzá a levet, fedd le és főzd amíg megpuhul a cékla. Tedd félre picit hűlni. Közben egy serpenyőben pirítsd meg a mandula szeleteket. Nagyon gyorsan megpirul, ezért érdemes figyelni rá. Botmixerrel pürésítsd, ízesítsd sóval és borssal, add hozzá a parmezánt és hígítsd kedved szerint vízzel. Tálald melegen, tejföllel, pirított mandula szeletekkel. 

Céklakrémleves

Similar Posts