Olasz csirkés tejszínes leves

Amikor külföldi oldalakon keresgélek, óhatatlanul előfordul olyan alapanyag, amit itthon nem vagy nehézkesen lehet beszerezni. Most is így jártam. Nem töprengtem sokat, hogyan helyettesítsem az olasz csirke kolbászt, mert úgy sem tudok pont ilyet beszerezni, ezért egyszerűen maradtam a csirke mellnél. Habár biztosan karakteresebb ízű lenne a leves, ha ezzel készíteném, de így sem kellett csalódnom a végeredményben.

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 1 kisebb vöröshagyma, aprítva
  • 2 db kisebb répa, aprítva
  • 1 db kisebb zeller, aprítva
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk friss bazsalikom (4-5 levél)
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk friss rozmaring
  • 1 tk friss kakukkfű
  • 1-1 tk só, bors
  • 1,5 l alaplé
  • 200 ml tejszín
  • 200 g spenót
  • 100 g tészta
  • 1 ek olaj
Olasz csirkés tejszínes leves

Hevíts olajat egy nagyméretű lábosban, amiben majd a levest is főzöd. Tedd bele a hagymát, zellert, répát, időnként keverd meg és pirítsd 5 percig. Ezután jöhet a hús, pirítsd további pár percet, hogy megkapja a hús kockák külsejét. Add hozzá a fokhagymát is. Most jöhetnek a zöldfűszerek, só és bors. Öntsd fel az alaplével, forrald fel, majd vedd vissza közepesre a hőfokot. Keverd el a levesben a tejszínt, add hozzá a spenótot és a tésztát. Főzd addig, amíg a tészta meg nem puhul. Tálaláskor reszelj még rá parmezán sajtot.

Olasz csirkés tejszínes leves

Inspiráció: Lisa’s Dinntertime dish

Similar Posts