Minestrone leves
Nagyon sokféle módon lehet készíteni a Minestrone levest, nincs igazán fix receptje, Olaszországban is régiónként eltérően készítik. Szóval nyugodtan neki lehet fogni és főzni egy kiadós zöldséges levest!
Minestrone leves
Hozzávalók
1 db sárgarépa, nagylyukú reszelőn lereszelve
1 kis zeller, nagylyukú reszelőn lereszelve
1 fej vöröshagyma, aprítva
10-15 dkg húsos füstölt szalonna, kockázva
2 db sűrített paradicsom konzerv (140 g-os)
néhány db friss paradicsom
néhány kelkáposzta levél
1 kisebb cukkini, felkockázva
1 db krumpli, kockára vágva
10 dkg makaróni tészta
egy konzerv fehérbab, 250 g
só, bors
1 dl vörösbor, ha éppen van otthon
2 l alaplé
Elkészítés
- Kevés olajon pirítsd meg a szalonnát, majd add hozzá a hagymát, reszelt répárt, zellert. Pirítsd amíg össze esik. Ha van otthon bor, akkor most add hozzá, majd főzd pár percig. Ezután jöhet a krumpli és a paradicsom, majd az alaplé, ízlés szerint fűszerezve sóval és borssal. Főzd 5 percig. Add hozzá a cukkinit, kelkáposztát végül törd darabokra a tésztát és tedd bele. Amikor a tészta már puha jöhet a babkonzerv, forralj egyet rajta és kész. Reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal tálald.