Minestrone leves

Nagyon sokféle módon lehet készíteni a Minestrone levest, nincs igazán fix receptje, Olaszországban is régiónként eltérően készítik. Szóval nyugodtan neki lehet fogni és főzni egy kiadós zöldséges levest!

Minestrone leves

Hozzávalók

  • 1 db sárgarépa, nagylyukú reszelőn lereszelve

  • 1 kis zeller, nagylyukú reszelőn lereszelve

  • 1 fej vöröshagyma, aprítva

  • 10-15 dkg húsos füstölt szalonna, kockázva

  • 2 db sűrített paradicsom konzerv  (140 g-os)

  • néhány db friss paradicsom

  • néhány kelkáposzta levél

  • 1 kisebb cukkini, felkockázva

  • 1 db krumpli, kockára vágva

  • 10 dkg makaróni tészta

  • egy konzerv fehérbab, 250 g

  • só, bors

  • 1 dl vörösbor, ha éppen van otthon

  • 2 l alaplé

Elkészítés

  • Kevés olajon pirítsd meg a szalonnát, majd add hozzá a hagymát, reszelt répárt, zellert. Pirítsd amíg össze esik. Ha van otthon bor, akkor most add hozzá, majd főzd pár percig. Ezután jöhet a krumpli és a paradicsom, majd az alaplé, ízlés szerint fűszerezve sóval és borssal. Főzd 5 percig. Add hozzá a cukkinit, kelkáposztát végül törd darabokra a tésztát és tedd bele. Amikor a tészta már puha jöhet a babkonzerv, forralj egyet rajta és kész. Reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal tálald.

Similar Posts