Burgonya krémleves
Szeretem a krémleveseket, mert csak megfőzöm a fazékba dobált alapanyagokat, végén turmixolom és fűszerezem. Közeben tudok mással is foglalkozni, pl. készíteni a főfogást. Burgonya krémleves.
Hozzávalók (2 személyre):
- kb 0,5 kg krumpli
- 1 leves kocka vagy alaplé, kb 0,7l
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek tejföl
- 1 dl tej
- só, bors, 1-2 babérlevél, petrezselyem, szerecsendió
- néhány szelet bacon
A megmosott felkockázott krumplit enyhén sós vízben (mivel a leves kocka is sós) megfőzöm a nagyobb kockákra vágott vörös és fohagymával és babérlevéllel együtt. Félidőben bedobom a kockát is illetve, ha alaplével dolgozunk akkor természetesen már főzhetjük abban a krumplit. Miután megfőtt a krumpli kiveszem a babérleveleket. Ezt követően össze turmixszolom, közben hozzáadom a tejfölt, tejet és meghintem szerecsendióval és borssal. Pirított bacon kockákkal tálalom.