Burgonya krémleves

Szeretem a krémleveseket, mert csak megfőzöm a fazékba dobált alapanyagokat, végén turmixolom és fűszerezem. Közeben tudok mással is foglalkozni, pl. készíteni a főfogást. Burgonya krémleves.

Hozzávalók (2 személyre):

  • kb 0,5 kg krumpli
  • 1 leves kocka vagy alaplé, kb 0,7l
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek tejföl
  • 1 dl tej
  • só, bors, 1-2 babérlevél, petrezselyem, szerecsendió
  • néhány szelet bacon 

A megmosott felkockázott krumplit enyhén sós vízben (mivel a leves kocka is sós) megfőzöm a nagyobb kockákra vágott vörös és fohagymával  és babérlevéllel együtt. Félidőben bedobom a kockát is illetve, ha alaplével dolgozunk akkor természetesen már főzhetjük abban a krumplit. Miután megfőtt a krumpli kiveszem a babérleveleket. Ezt követően össze turmixszolom, közben hozzáadom a tejfölt, tejet és meghintem szerecsendióval és borssal. Pirított bacon kockákkal tálalom.

Burgonya krémleves

Similar Posts