Burgundi marharagu

Hozzávalók:

  • 0,8 kg marhalábszár
  • 3 babérlevél
  • kis csokor kakukkfű
  • 1 üveg száraz vörösbor
  • kevés olaj
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 púpos ek liszt
  • 1 ek paradicsompüré
  • só, bors

a tálaláshoz:

  • 300 g bacon
  • 250 g csiperkegomba
  • petrezselyem
  • 1 ek vaj

Mielőtt neki látunk fontos megjegyezni, hogy jó minőségű bort válasszunk, mert ez az alapja, ebben fog főni az étel, hozzáadott víz nélkül. Ezért érdemes odafigyelni bor választásnál.

Miután kiválasztottad a megfelelő bort előző este vagy legalább 8 órával korábban pácold be vele a húst. Ehhez végy egy nagyobb tálat helyezd bele a húst, babérleveleket, kakukkfüvet és öntsd nyakon a borral, épp hogy ellepje. Fedd le és tedd be a hűtőbe. 

Burgundy marharagu

Miután kivetted a hűtőből öntsd le a páclét egy edénybe, tedd félre, később még szükség lesz rá. Kockázd fel a húst, hagymát, a répát nagyobb karikákra vágd. Ezután kevés olajon pirítsd meg a húst, majd tedd félre. Egy nagyobb lábosban (célszerű olyat választani, amit a sütőbe is tehetsz) hevíts olajat, amin párold meg a hagymát és a sárgarépát. Add hozzá a lisztet, paradicsompürét. Keverd el. Most tedd bele a húst is, sózd, borsozd, végül öntsd fel a félre tett boros páclével, beleértve a zöldfűszereket is és forrald fel.

Melegítsd elő a sütőt, villany 200-, gáz 180°C és süsd legalább 2 órán át lefedve, amíg a hús omlós nem lesz. Tálaláshoz vajon pirítsd meg a kockára vágott bacont, félidőben add hozzá a felszeletelt gombát is, pirítsd tovább együtt. A gomba kicsit levet ereszt, de miután elfőtte, szépen megpirul. Aprított petrezselyemmel hintsd meg a ragut.

Burgundy marharagu

Similar Posts