Naan szendvics

 Naan kenyér alaprecept:

  • 75 ml tej
  • 1 tk kristálycukor
  • 1 tk instant élesztő
  • 250 g liszt
  • 1 ek olíva olaj
  • 75 g natúr joghurt
  • 1 db tojás

Langyos tejben keverd el a cukrot és az instant élesztőt, majd futtasd fel kb 25 perc alatt. Fakanállal dolgozd össze a lisztet a sóval, add hozzá az olajat, joghurtot, tojást és a felfuttatott élesztőt. Jól keverd össze. Ezután kézzel gyúrd simára, majd konyharuhával letakarva keleszd duplájára meleg sütőben. Miután kivetted a sütőből, gyúrd át mégegyszer a tésztát, oszd kb 6 vagy 8 egyenlő darabra, nyújstd ki egyenként ~ 1/2 cm – centi vastagra. Felforrósított serpenyőben süsd oldalanként 1-2 percig.

Szendvics töltelékhez:

  • 0,5 kg marhahátszín
  • 1 db vöröshagyma
  • kevés olíva olaj
  • ~ 350 g kaliforniai paprika (felkockázva)
  • 1 db paradicsom (felkockázva)
  • 4 ek almaecet
  • 5 ek ketcup
  • só,bors
  • 4 ek natúr joghurt
  • 3 ek tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 citrom vagy lime reszelt héja és kifacsart leve
  • 100 g rukola
Naan szendvics

Aprítsd fel a hagymát, majd süsd üvegesre. Add hozzá a paprikát, paradicsmot, almaecetet, 100 ml vizet, kecthupot és forrald fel. Főzd közepes mérsékelt hőfokon további 20 percig. Közben mosd meg a húst és vágd fel néhány szeletre. ( én sajnos nem kaptam marhát, így kénytelen voltam az egyszerűbb csirkemell mellett dönteni) Kend be a
szeleteket a paprikás szósz felével, majd tedd félre a hűtőbe legalább 1 órára. Amíg a hús pihen a hűtőben készítsd el az öntetet. Keverd össze a tejfölt a joghurttal, aprított petrezselyemmel, lime/citrom reszelt héjával, levével, kevés sóval. A hús szeleteket süsd meg oldalanként 3-4 percig, majd sózd, borsozd. Forgasd meg a maradék paprikás szószban és vágd fel vékony csíkokra. Tegyél a paprikás húscsíkokból a naan kenyérre, kanalazz rá a tejfölös öntetből, végén koronázd meg a rukolával és fedd le egy másik naan kenyérrel.

Similar Posts