Naan szendvics
Naan kenyér alaprecept:
- 75 ml tej
- 1 tk kristálycukor
- 1 tk instant élesztő
- 250 g liszt
- 1 ek olíva olaj
- 75 g natúr joghurt
- 1 db tojás
Langyos tejben keverd el a cukrot és az instant élesztőt, majd futtasd fel kb 25 perc alatt. Fakanállal dolgozd össze a lisztet a sóval, add hozzá az olajat, joghurtot, tojást és a felfuttatott élesztőt. Jól keverd össze. Ezután kézzel gyúrd simára, majd konyharuhával letakarva keleszd duplájára meleg sütőben. Miután kivetted a sütőből, gyúrd át mégegyszer a tésztát, oszd kb 6 vagy 8 egyenlő darabra, nyújstd ki egyenként ~ 1/2 cm – centi vastagra. Felforrósított serpenyőben süsd oldalanként 1-2 percig.
Szendvics töltelékhez:
- 0,5 kg marhahátszín
- 1 db vöröshagyma
- kevés olíva olaj
- ~ 350 g kaliforniai paprika (felkockázva)
- 1 db paradicsom (felkockázva)
- 4 ek almaecet
- 5 ek ketcup
- só,bors
- 4 ek natúr joghurt
- 3 ek tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 1 citrom vagy lime reszelt héja és kifacsart leve
- 100 g rukola
Aprítsd fel a hagymát, majd süsd üvegesre. Add hozzá a paprikát, paradicsmot, almaecetet, 100 ml vizet, kecthupot és forrald fel. Főzd közepes mérsékelt hőfokon további 20 percig. Közben mosd meg a húst és vágd fel néhány szeletre. ( én sajnos nem kaptam marhát, így kénytelen voltam az egyszerűbb csirkemell mellett dönteni) Kend be a
szeleteket a paprikás szósz felével, majd tedd félre a hűtőbe legalább 1 órára. Amíg a hús pihen a hűtőben készítsd el az öntetet. Keverd össze a tejfölt a joghurttal, aprított petrezselyemmel, lime/citrom reszelt héjával, levével, kevés sóval. A hús szeleteket süsd meg oldalanként 3-4 percig, majd sózd, borsozd. Forgasd meg a maradék paprikás szószban és vágd fel vékony csíkokra. Tegyél a paprikás húscsíkokból a naan kenyérre, kanalazz rá a tejfölös öntetből, végén koronázd meg a rukolával és fedd le egy másik naan kenyérrel.