Sörös marha pörkölt

Isteni finom omlós barna sörben sült marha pörkölt. 

Hozzávalók:

  • 1 kg marhanyak, lapocka vagy tarja
  • 1 vöröshagyma (aprítva)
  • 5 db sárgarépa (karikára vágva)
  • 2 ek liszt
  • fél liter barna sör
  • 1 marhahúsleves kocka
  • 3-4 babérlevél
  • 1 ek kakukkfű (ha nem lenne kéznél egy ág friss kakukkfű)
  • csipet cukor
Sörös marha pörkölt

Fogj egy olyan edényt, amit sütőben is használhatsz. Ebben hevített olajon pirítsd meg a felkockázott húst kisebb adagokban. Miután megpirult a külseje tedd félre. Most következik a hagyma és a répa pirítása. Ha ez is kész add hozzá a lisztet, keverd össze, majd tedd vissza a húst és már mehetnek is bele a fűszerek, a sör, legvégül pedig morzsold bele a leveskockát. Előmelegített sütőben, 160 °C, lefedve süsd 3 órán keresztül. Tálald krumplipürével és savanyúsággal.

Sörös marha pörkölt

Similar Posts