Sörös marha pörkölt
Isteni finom omlós barna sörben sült marha pörkölt.
Hozzávalók:
- 1 kg marhanyak, lapocka vagy tarja
- 1 vöröshagyma (aprítva)
- 5 db sárgarépa (karikára vágva)
- 2 ek liszt
- fél liter barna sör
- 1 marhahúsleves kocka
- 3-4 babérlevél
- 1 ek kakukkfű (ha nem lenne kéznél egy ág friss kakukkfű)
- csipet cukor
Fogj egy olyan edényt, amit sütőben is használhatsz. Ebben hevített olajon pirítsd meg a felkockázott húst kisebb adagokban. Miután megpirult a külseje tedd félre. Most következik a hagyma és a répa pirítása. Ha ez is kész add hozzá a lisztet, keverd össze, majd tedd vissza a húst és már mehetnek is bele a fűszerek, a sör, legvégül pedig morzsold bele a leveskockát. Előmelegített sütőben, 160 °C, lefedve süsd 3 órán keresztül. Tálald krumplipürével és savanyúsággal.