Sütőtökös almasaláta
Készíts ősszel is salátát! Ebben a szezonban is találsz kiváló zöldségeket, nem csak a nyár a saláta szezonja.
Hozzávalók a salátához:
- 0,5 kg sütőtök
- oliva olaj, só, bors
- 0,5 dl balzsamecet
- 2 kiskanál barna cukor
- 2 db alma
- 10 dkg kék sajt (vagy bármely neked tetszőleges)
- saláta
A dresszinghez:
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál citromlé
- 6 evőkanál oliva olaj
A tököt kimagozzuk, vékony szeletekre, kockára vágjuk, enyhén kiolajozott tepsire vagy sütőpapírra helyezzük, sózzuk, borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 5 perc sütés után megkenjük a balzsamecetben elkevert cukorral. Addig sütjük, amíg meg nem puhul. Fél – egy óra a kockák méretétől függően. Közben elkészítjük az öntetet, ehhez csak össze kell keverni a fent említett hozzávalókat, ecetet a citromlével, végül az olajjal. A salátát leveleire bontjuk/tépkedjük, közé helyezzük a kihűlt sült tököt, felkockázott almát, rámorzsoljuk a sajtot és végül meglocsoljuk az öntettel.