Céklasaláta
Azt mondják hetente kellene céklát enni. Nagyon egészséges, kiváló vérképző és még sok másra is jó. Akár salátaként is fogyaszthatod. Íme, egy egyszerű recept.
Hozzávalók:
- 1 db közepes cékla
- 1 kisebb póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- feta sajt (kb 125 g)
- 1 ek almaecet / balzsamecet
- csipet só
A céklát csíkokra reszelem, vékonyabbra/vastagabbra, kinek melyik tetszik jobban (ajánlatos robotgéppel reszelni, mert akkor kevésbé kell a környezetet takarítani), a hagymát vékony karikákra vágom, fokhagymát is felaprítom vagy összetöröm, felkockázom apróra a sajtot. Mindezt összekeverem, sózom és meglocsolom valamelyik ecettel. 1-2 órát állni hagyom.