Céklasaláta

Azt mondják hetente kellene céklát enni. Nagyon egészséges, kiváló vérképző és még sok másra is jó.  Akár salátaként is fogyaszthatod. Íme, egy egyszerű recept.

Hozzávalók:

  • 1 db közepes cékla
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • feta sajt (kb 125 g)
  • 1 ek almaecet / balzsamecet
  • csipet só

A céklát csíkokra reszelem, vékonyabbra/vastagabbra, kinek melyik tetszik jobban (ajánlatos robotgéppel reszelni, mert akkor kevésbé kell a környezetet takarítani), a hagymát vékony karikákra vágom, fokhagymát is felaprítom vagy összetöröm, felkockázom apróra a sajtot. Mindezt összekeverem, sózom és meglocsolom valamelyik ecettel. 1-2 órát állni hagyom.

Cékla saláta

Similar Posts