Spárgás-tonhalas saláta fürj tojással
A spárga is egészséges, a fürj tojás is, együtt meg aztán halmozottan ajánlatos fogyasztani.
Hozzávalók:
- 200 g zöld spárga
- 1 konzerv tonhal
- egy marék koktél paradicsom, feldarabolva
- 2 ek kapribogyó v. olajbogyó
- 6-7 db fürj tojás
- pirítós a tálaláshoz
az öntethez:
- 1 ek fehérborecet
- 1 tk mustárpor
- 1 ek olivaolaj
- 1 ek víz
- csipet só, bors
Forralj vizet, amiben főzd 2 percet a spárgát, majd csepegtesd le, tedd félre. A fürj tojásokat forrásban lévő vízben főzd 5 percet. Ezalatt vágd fel a paradicsomot, készítsd elő a bogyókat, öntsd le a tonhalról a levet, keverd össze az öntet hozzávalóit. A tojásokat hámozd meg, vágd félbe. Tedd egy tálba és halmozd egymásra az összes hozzávalót. Tálald az öntettel és pirítóssal együtt.