Diós-almás vörös káposzta

Egyszerű saláta, őszi kiadásban, dióval és almával.

Hozzávalók:

  • egy kisebb fej vörös káposzta vékonyan felszeletelve
  • 25 g vaj
  • egy alma
  • 100 ml alma ecet
  • egy babérlevél
  • néhány darab szegfűszeg
  • 2 ek cukor
  • egy marék dió
Diós-almás vörös káposzta

Tedd egy lábosba a vajat, káposztát, meghámozott-reszelt almát, babérlevelet és szegfűszeget. Főzd amíg a káposzta kicsit összeesik, időnként keverd meg. Add hozzá az ecetet, de ügyelj, hogy ne szívd be a felcsapó gőzt. Főzd amíg el nem párolog az ecet. Ezután jöhet a cukor, olvasztd fel, de ne égjen meg. Tálaláskor szórd meg a dióval.

Similar Posts