Rozmaringos baconbe tekert szűzérme

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g szűzérme
  • 4-5 szelet bacon
  • egy marék friss rozmaring
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 1-2 db burgonya
  • pár szem paradicsom
  • 10 dkg gomba
  • 1 közepes cukkíni
  • 1 kisebb édeskömény
  • olíva olaj

A megtisztított zöldségeket aprítsd fel egyenlő nagyságú kockákra, karikákra. Sütőpapírral bélelt tepsire oszd el egyenletesen. Szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, végül locsold meg pár löket olíva olajjal. Előmelegített sütőben süsd, (~220 °C), amíg minden zöldség kellően megsül. Kb. 40 perc.

A szűzérme mindkét oldalát sózd és borsozd meg. Aprítsd fel a rozmaringot és szórd a hús tetejére, majd tekerd körbe a bacon szalonnával. Kevés olíva olajjal kenj ki egy tepsit, helyezd bele a húsokat, öntsd alá a bort és fedd le alufóliával. Tedd a sütőbe, ha tudod párhuzamosan is sütheted a zöldségekkel (a sütő másik szintjén), 20 percre. Ezt követően vedd le a fóliát, mérsékeld a hőfokot 180°C-ra és pirítsd arany barnára a tetejét.

Rozmaringos baconbe tekert szűzérme

Similar Posts