Házi pulled pork szendvics
Régóta terveztem már, hogy készítek otthon pulled porkot, amire vasárnap végre jutott is elég idő. Most nem a lakásfelújítással voltam elfoglalva, azon belül természetesen a konyha is megújul, hanem egy laza ebédre tudtam fordítani az időmet. Ennek megfelelően keltem korán, mert azért ennek a húsnak kell idő, hogy kellően puha, omlós legyen. Bonyolultnak egyálltalán nem bonyolult, csak a neki járó időt kell megadni. Miközben sült a hús, még arra is volt időm, hogy kicsit lakberendezési oldalakon nézelődjek.
Házi pulled pork szendvics
Hozzávalók
- Fűszerkeverékhez
1 kg sertés lapocka
1 tk római köménymag
1 tk koriandermag
1 tk ánizsmag
1 zöld kardamom, ha csak őrölt van otthon akkor 1/2 tk
1 tk fokhagyma granulátum
1 tk mustármag
1/2 tk csípős őrölt paprika
1 tk barnacukor
1 tk só
- A sütéshez
kevés olaj
2 dl alaplé
1/2 dl barbecue szósz
Elkészítés
- Először tedd a fűszerkeverék hozzávalóit egy mozsárba és zúzd össze jól a fűszereket. Melegítsd elő a sütőt 140°C-ra. Egy löket olajat hevíts fel egy serpenyőben, majd pirítsd körbe a húst, hogy kérget kapjon. A serpenyőben maradt olajat keverd el a fűszerkeverékkel és kend be a hús oldalait. Tedd a húst egy akkora edénybe, amiben éppen elfér. Öntsd alá az alaplevet, alaposan fedd le és süsd 2,5-3 órát. Ezután vedd le a fóliát és így süsd további 30 percet. Tedd félre kicsit hűlni. Az edényben maradt pecsenye levet szűrd le, hígítsd 3 dl-re, add hozzá a barbecue szószt és forrald össze. Fogj két villát és tépkedd szálaira a húst, majd öntsd rá a barbecue szószt.
- Mi a szendvicsbe pirítottunk néhány szelet bacont, lila hagymát. Megszórtuk cheddar sajttal, tettünk bele paradicsom szeleteket és egy tükörtojással koronáztuk meg. Ti mivel dobnátok még fel?