Ízes pulyka

Egyik kedvenc receptem az ízes pulyka, gyorsan és egyszerűen össze lehet dobni és még nagyon finom is. Aki szereti a piros arany íz világát, fokhagymával megspékelve, annak biztos ízleni fog. Viszonylag sokszor készítem, főleg hétköznapokon, amikor kell valami ebédre, de nincs hozzá ötlet, idő, alapanyag…ehhez pedig nem kell sok minden. Nem a gsztronómia csúcsa, de szerethető.

Hozzávalók:

  • 0,5-0,7 kg pulyka felső comb filé
  • Piros arany (min egy kis tubus)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 4-5 dl Tejföl
  • 20 dkg sajt

A húst felszeletelem olyan féltenyérnyi vagy kisebb szeletekre. A fent említett mennyiség nekem az egész tepsit beteríti, és persze nem fogy el egy nap alatt (mi ugyan 2en vagyunk), 4-5 főre tuti elég. Szóval, miután felszeleteltem a húsokat, bekenem mindkét oldalukat egyenletesen piros arannyal. Picit sózom is, de óvatosan!, a piros arany is sós, ugyebár. Borsozom. Fokhagymatörővel összenyomom a gerezdeket, egyenletesen elosztva a tepsiben. Az egészet bekenem tejföllel és reszelt sajttal megszórom. Előmelegített sütőben (190°C) 40 percet sütöm lefedve, utána már csak pirítom, szép aranybarna legyen a sajt, de nem szárítom ki, hogy maradjon még leve, szaftja. Krumpli pürével tálalom.

Ízes pulyka

Similar Posts