Pikáns tejszínes csirke curry

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell
  • 250 ml 18 % tejszín vagy 150 ml kókusztej+100 ml tejszín
  • 1 ek currypor
  • 1 ek kurkuma
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél ek őrölt chili
  • 3 cm friss reszelt gyömbér
  • fél ek barna cukor
  • 2 ek citromlé
  • 1 ek narancslé
  • só, bors
  • olíva olaj

Aprítsuk fel a csirke mellet, sózzuk és borsozzuk meg. Egy tálban keverjük össze az apróra vágott fokhagymát, chilit, reszelt gyömbért, narancslevet, citromlevet, és egy evőkanálnyi olíva olajat. Ebbe forgassuk bele a csirkét. Tegyük félre egy kicsit. Közben hevített olajon pároljuk meg a felaprított hagymát. Adjuk hozzá a pácolt csirkét a páclével együtt. Amikor kezd barna színt ölteni a csirke, csökkentsük a hőfokot és tegyük bele a curryt, kurkumát, cukrot. Jól keverjük el. Végezetül jöhet a tejszín/kókusztej, főzzük még legalább 5 percig kevergetés mellett. Forrón, rizzsel, sült krumplival vagy Naan kenyérrel 🙂 tálaljuk. Nekem utóbbival ízlik a legjobban. 

Pikáns tejszínes csirke curry

Inspiráció: chilitonka.com

Similar Posts