Pikáns tejszínes csirke curry
Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- 250 ml 18 % tejszín vagy 150 ml kókusztej+100 ml tejszín
- 1 ek currypor
- 1 ek kurkuma
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél ek őrölt chili
- 3 cm friss reszelt gyömbér
- fél ek barna cukor
- 2 ek citromlé
- 1 ek narancslé
- só, bors
- olíva olaj
Aprítsuk fel a csirke mellet, sózzuk és borsozzuk meg. Egy tálban keverjük össze az apróra vágott fokhagymát, chilit, reszelt gyömbért, narancslevet, citromlevet, és egy evőkanálnyi olíva olajat. Ebbe forgassuk bele a csirkét. Tegyük félre egy kicsit. Közben hevített olajon pároljuk meg a felaprított hagymát. Adjuk hozzá a pácolt csirkét a páclével együtt. Amikor kezd barna színt ölteni a csirke, csökkentsük a hőfokot és tegyük bele a curryt, kurkumát, cukrot. Jól keverjük el. Végezetül jöhet a tejszín/kókusztej, főzzük még legalább 5 percig kevergetés mellett. Forrón, rizzsel, sült krumplival vagy Naan kenyérrel 🙂 tálaljuk. Nekem utóbbival ízlik a legjobban.
Inspiráció: chilitonka.com