Édes csípős csirke ragu

Érdekesen bontakozik ki a kicsit édeskés csípős íz harmóniája ebben a csirke raguban. Mindenképp érdemes kipróbálni egyszer az Édes csípős csirke ragut.

Hozzávalók:

  • 2 szárított chili
  • 2 ek. olaj
  • 4 db csontos csirkecomb, bőre nélkül
  • 2 vöröshagyma
  • 2-2 tk. őrölt kömény és fahéj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 g mazsola
  • 400 g darabolt konzerv paradicsom
  • 25 g étcsokoládé
  • 1 kisebb lila hagyma
  • tejföl

Az alsó, felső combokat sózzuk, borsozzuk meg. A chilit tegyük egy kis tál forró vízbe, hogy épp ellepje. Áztassuk 20 percig, utána magozzuk ki. Közben pirítsuk meg hevített olajon a combokat, úgy 5-10 percig, majd vegyük ki a húsokat egy tányérra és pároljuk meg a felaprított hagymát. Adjuk hozzá a fahéjat, köményt, kavargassuk még egy percig.

Édes csípős csirke ragu

A kimagozott chilit tegyük robotgépbe 4 ek lével, a durván aprított fokhagymával, mazsolával. Keverjük össze alaposan. Öntsük hozzá a paradicsomot. Tegyük vissza a csirkét a lábosba, adjuk hozzá a paradicsomos szószt, öntsük fel 400ml vízzel és pároljuk 1 órán át lefedve. Néha kavargassuk meg. Ezután vegyük ki a combokat egy tányérra és két villával tépkedjük le a húst, a csontokat pedig dobjuk ki. Tegyük vissza további minimum 30 percre a húsokat főni az étcsokoládéval együtt, de fedő nélkül, hogy sűrüsödjön a szósz. Ha túl sűrűnek tűnik a chilis áztatóléből pótolhatunk. Főtt rizzsel, vékony karikára vágott lilahagymával és tejföllel tálaljuk.

Similar Posts