Toszkán csirke serpenyőben
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell vékony csíkokra felvágva
- 1 konzerv bab
- 3 gerezd fokhagyma
- 35 dkg gomba
- 1 tk oregano
- petrezselyem
- 0,5 kg paradicsom
- fél tk kakukkfű
- fél fej vöröshagyma
- 1-1 tk só, bors
- 1 ek cukor
- oliva olaj
Fűszerezd a csirkemell csíkokat sóval és borssal. Hevíts egy egy két löket olíva olajat egy serpenyőben majd pirítsd pár percig a húst mindkét oldalán. Ezután szedd ki és tedd félre. Pótold az olajat és pirítsd meg a gombának mindkét oldalát, majd ezt is tedd félre. Ezután gondosan pirítsd meg a hagymát, fokhagymát, ügyelve, hogy ne égjen meg, add hozzá a paradicsomot, óvatosan kavard meg, fűszerezd és tedd bele a babot is a cukorral együtt. Tedd vissza csirkét, kicsit keverd össze, majd fedd le és főzd addig, míg a hús átfő és a szósz nem rotyog. Nem kell sok neki. Végül a gombát is visszateheted. Kóstold meg, és ha kell, fűszerezz utána. Forrón tálald, akár rizzsel, de tortilla lapba tekerve is el tudom képzelni.