Csirke nugget cukkinilepénnyel
Készíts magadnak otthon is nuggettet. Elkészítése nem bonyolultabb, mint egy átlagos vasárnapi ebédé, viszont aki szereti a gyorséttermi nuggeteket, az könnyedén elkészítheti magának otthon is, ráadásul egészségesebb is lesz, mivel az egyéb adalékok kimaradnak belőle.
Hozzávalók a nuggethez:
- 1 kg darált csirkemell
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- pár csepp citromlé
a panírhoz:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 20 dkg kenyérmorzsa
a cukkini lepényhez:
- 0,5 kg cukkini
- 2 tojás
- 6 ek liszt
- só, bors
a fűszeres tejfölhöz:
- 2 dl tejföl
- 1 ek. aprított snidling, újhagyma, petrezselyem
- só
Dolgozd össze a darált csirkemellet a tojásokkal, összetört fokhagymával, citromlével végül sózd, borsozd. Tedd félre legalább fél órára a hűtőbe. Közben reszeld le a cukkinit a reszelő nagyobb lyukú felén. Nyomkodd ki a levét, keverd össze liszttel, tojással, csipet sóval. A darált húsból formázz evőkanál méretű nuggetteket. Panírozd be a húsokat és sütőpapírral bélelt serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg mindkét oldalát. A cukkinis masszából formálj kör alakú lepényeket, amit egy másik serpenyőben, szintén kevés hevített olíva olajon oldalanként pár perc alatt süss meg.
Végül keverd össze a tejfölt az aprított friss zöld fűszerrel amit tálalj a csirke nuggetek és cukkini lepények mellé. Csuszpang 🙂 mindenképpen kell hozzá!