Pirított fűszeres csirkeszárnyak

Szerintem a ropogós, fűszeres csirkeszárnyaknak kevesen tudnak ellenállni, pláne ha még akad mellé némi mártogatós szósz is. Íme a recept.

 Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkeszárny
  • fokhagymapor
  • mustárpor vagy zúzott mustármag
  • só, cukor
  • kevés olaj
  • Worcestershire szósz

hozzávalók a mártáshoz:

  • egy marék olajbogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db paradicsom
  • 80 g sűrített paradicsom
  • 2 szál friss bazsalikom
  • frissen őrölt bors, só
  • egy vörös chili kimagozva, felaprítva

A csirkeszárnyakat mosd meg alaposan és az izületek mentén vágd el. Ízlés szerint használd fel a szárny véget is vagy ha nem szereted add a macskának vagy dobd ki, bár ilyet nem llik tenni étellel. Alaposan dörzsöld be a szárny darabok mindkét oldalát az említett fűszerekkel. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Tepsiben, kevés olajon süsd megközelítőleg 45 percet illetve amíg szépen megpirul.

Pirított fűszeres csirke szárnyak bazsalikomos paradicsom mártással

Közben készítsd el a mártást is. Ehhez aprítsd fel a fokhagymát, olajbogyókat nyomkodd szét. A bazsalikom leveleit tépkedd le a szárról és a nagyobbakat tépkedd apróbb darabokra. Forrósíts olajat egy serpenyőben amiben pirítsd meg a fokhagymát. Ezt követően add hozzá a többi hozzávalót forrald fel és tálald melegen a húshoz. Mellé tálalj még friss vegyes salátát.

Similar Posts