Pirított fűszeres csirkeszárnyak
Szerintem a ropogós, fűszeres csirkeszárnyaknak kevesen tudnak ellenállni, pláne ha még akad mellé némi mártogatós szósz is. Íme a recept.
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkeszárny
- fokhagymapor
- mustárpor vagy zúzott mustármag
- só, cukor
- kevés olaj
- Worcestershire szósz
hozzávalók a mártáshoz:
- egy marék olajbogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 db paradicsom
- 80 g sűrített paradicsom
- 2 szál friss bazsalikom
- frissen őrölt bors, só
- egy vörös chili kimagozva, felaprítva
A csirkeszárnyakat mosd meg alaposan és az izületek mentén vágd el. Ízlés szerint használd fel a szárny véget is vagy ha nem szereted add a macskának vagy dobd ki, bár ilyet nem llik tenni étellel. Alaposan dörzsöld be a szárny darabok mindkét oldalát az említett fűszerekkel. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Tepsiben, kevés olajon süsd megközelítőleg 45 percet illetve amíg szépen megpirul.
Közben készítsd el a mártást is. Ehhez aprítsd fel a fokhagymát, olajbogyókat nyomkodd szét. A bazsalikom leveleit tépkedd le a szárról és a nagyobbakat tépkedd apróbb darabokra. Forrósíts olajat egy serpenyőben amiben pirítsd meg a fokhagymát. Ezt követően add hozzá a többi hozzávalót forrald fel és tálald melegen a húshoz. Mellé tálalj még friss vegyes salátát.