Egészben sült csirke

Kacsát kerestem, de csirkét kaptam. A végeredmény finom omlós, kicsit édeskés csirke hús, köszönhető a cidernek. De azért a kacsáról nem mondok le.

Hozzávalók:

  • egy egész csirke
  • 2 vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 szárzeller vagy zeller
  • egy fej fokhagyma
  • só, bors
  • 1 citrom
  • friss zöldfűszerek keveréke: kakukkfű, rozmaring, babérlevél, zsálya
  • olaj
  • 100 ml víz
  • 200 ml alma cider

Melegítsd elő a sütőt 240°C-ra.

A zöldségeket és a vöröshagymát pucold meg és vágd nagyobb darabokra. A fokhagymát szedd szét gerezdjeire, de hagyd rajta a héját. A csirkét készítsd elő, külsejét sózd, borsozd, a hasát pedig töltsd meg a zöldfűszeres keverékkel és az egész citrommal, amire egy kés hegyével szurkálj lyukakat. Helyezd a zöldségeket egy tepsi aljára kevés olajat permetezz rá, és tedd a közepére a csirkét. Tetejére szórj kevés zöldfűszeres keveréket. Öntsd alá a cidert és a vizet.

Tedd a sütőbe a csirkét és vedd vissza a hőfokot 200°C-ra. Süsd 80-100 percig szép barnára, de időnként locsolgasd a saját levével. A maradék léből készíthetsz még szószt, ha kicsit besűríted kevés liszttel és sűrített paradicsommal.

Egészben sült csirke

Similar Posts