Fűszeres csirkeragu, Naan kenyérrel

Imádtam ezt a csirkeragut. Nagyon szaftos, tunkolós, ehhez pedig kiváló a Naan kenyér.

Fűszeres csirkeragu, Naan kenyérrel

Hozzávalók

  • 2 db édesburgonya (közepes)

  • 100 g spenót

  • 6 db csirke felsőcombfilé

  • 500ml csirkehúsleves

  • csipet só, bors

  • a fűszerpasztához
  • 1 db vöröshagyma

  • 1 piros chili kimagozva

  • 1 tk. pirospaprika

  • hüvelykujjnyi gyömbér

  • 2-3 gerezd fokhagyma

  • 400g konzerv paradicsom

Elkészítés

  • A megpucolt burgonyát aprítsd fel egyenlő nagyságú darabokra. forralj annyi vizet ami éppen ellepi a burgonyát és főzd 10 percig. Miközben fő a burgi, tedd a fűszerpaszta hozzávalóit egy késes betétű robotgépbe, majd jól aprítsd össze. Tedd a spenótot egy szűrőbe és ezen keresztül öntsd rá a főzőlevet a burgonyával együtt. Így egyúttal megfonnyasztod a spenótot is.
  • Tedd vissza a lábost a tűzre és főzd 5 percig a fűszerpasztát egy löket olajon. Add hozzá a húst, főzd további 5 percig. Öntsd rá az alaplevet, forrald fel és főzd mérsékelt hőfokon 15 percet. Ellenőrizd, hogy a hús átfőtt-e. Adj hozzá csipet sót és borsot, végül a burgonyát a spenóttal együtt. Tálald pirított tökmaggal és Naan kenyérrel.

Similar Posts