Fűszeres csirkeragu, Naan kenyérrel - tasty.hu
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Imádtam ezt a csirkeragut. Nagyon szaftos, tunkolós, ehhez pedig kiváló a Naan kenyér.

Hozzávalók:

› 2 db édesburgonya (közepes)
› 100 g spenót
› 6 db csirke felsőcombfilé
› 500ml csirkehúsleves

› csipet só, bors

a fűszerpasztához:

› 1 db vöröshagyma
› 1 piros chili kimagozva
› 1 tk. pirospaprika
› hüvelykujjnyi gyömbér
› 2-3 gerezd fokhagyma

› 400g konzerv paradicsom

Fűszeres csirkeragu, Naan kenyérrel

A megpucolt burgonyát aprítsd fel egyenlő nagyságú darabokra. forralj annyi vizet ami éppen ellepi a burgonyát és főzd 10 percig. Miközben fő a burgi, tedd a fűszerpaszta hozzávalóit egy késes betétű robotgépbe, majd jól aprítsd össze. Tedd a spenótot egy szűrőbe és ezen keresztül öntsd rá a főzőlevet a burgonyával együtt. Így egyúttal megfonnyasztod a spenótot is.

Fűszeres csirkeragu, Naan kenyérrel

Tedd vissza a lábost a tűzre és főzd 5 percig a fűszerpasztát egy löket olajon. Add hozzá a húst, főzd további 5 percig. Öntsd rá az alaplevet, forrald fel és főzd mérsékelt hőfokon 15 percet. Ellenőrizd, hogy a hús átfőtt-e. Adj hozzá csipet sót és borsot, végül a burgonyát a spenóttal együtt. Tálald pirított tökmaggal és Naan kenyérrel.

Fűszeres csirkeragu, Naan kenyérrel

 

Inspiráció: GoodFood magazin 2017.Március

Jelentkezz be vagy regisztrálj, ha hozzá kívánsz szólni.