Fűszeres csirkeragu, Naan kenyérrel
Imádtam ezt a csirkeragut. Nagyon szaftos, tunkolós, ehhez pedig kiváló a Naan kenyér.
Fűszeres csirkeragu, Naan kenyérrel
Hozzávalók
2 db édesburgonya (közepes)
100 g spenót
6 db csirke felsőcombfilé
500ml csirkehúsleves
csipet só, bors
- a fűszerpasztához
1 db vöröshagyma
1 piros chili kimagozva
1 tk. pirospaprika
hüvelykujjnyi gyömbér
2-3 gerezd fokhagyma
400g konzerv paradicsom
Elkészítés
- A megpucolt burgonyát aprítsd fel egyenlő nagyságú darabokra. forralj annyi vizet ami éppen ellepi a burgonyát és főzd 10 percig. Miközben fő a burgi, tedd a fűszerpaszta hozzávalóit egy késes betétű robotgépbe, majd jól aprítsd össze. Tedd a spenótot egy szűrőbe és ezen keresztül öntsd rá a főzőlevet a burgonyával együtt. Így egyúttal megfonnyasztod a spenótot is.
- Tedd vissza a lábost a tűzre és főzd 5 percig a fűszerpasztát egy löket olajon. Add hozzá a húst, főzd további 5 percig. Öntsd rá az alaplevet, forrald fel és főzd mérsékelt hőfokon 15 percet. Ellenőrizd, hogy a hús átfőtt-e. Adj hozzá csipet sót és borsot, végül a burgonyát a spenóttal együtt. Tálald pirított tökmaggal és Naan kenyérrel.