Virslis falatkák
Virslis falatkák
Virslis falatkák
Paradicsomos sült gnocchi recept pirított bacon szalonnával. Dobj össze egy villámgyors ebédet vagy vacsit.
Újra gondolt mákos tészta. A foodnetwork hirdetett egy receptversenyt gasztrobloggereknek, abból az alkalomból, hogy a tévécsatorna már magyarul is elérhető illetve a “Kövesd Donalt Európába!” műsora egyik epizódjában, Donal Budapesten kóstolt magyar ételeket, viszont az idő rövidsége miatt nem jutott ideje mindenre. Én is neveztem erre a versenyre, gondolkodtam és erre jutottam. A klasszikus mákos…
Sokan kerestek az oldalon belül a pizza szóra, ezért időszerűnek láttam, hogy készítsek is egyet. Terveztem már korábban is, de amikor láttam, hogy erre keresnek a legtöbben, nem halogattam tovább. Merem ajánlani ezt a tészta receptet, nekem bevált, a feltétet pedig úgy is mindenki úgy variálja, ahogy akarja.
Vendégváró tekercsek egy röpke óra alatt. Akár előző nap is előkészítheted, sütésre készre, így amikor a vendégek már az ajtóban toporognak nincs más dolgod mint megsütni és frissen, melegen tálalni!
Szerethető tésztaétel. Ez a variáció akár a pirított csirke hús nélkül is megállná a helyét, mivel a spenótos paradicsomos tejszínes feltét már önmagában jól harmonizál a pirított bacon szalonnával. Készítsétek úgy, ahogy Nektek jól esik 🙂
A túrós tészta az az étel amit bármikor szívesen választok, ha nincs időm, s kedvem bonyolult dolgot készíteni. Bizonyára mindenki ismeri is, mostanában pirított bacon szalonnával készítem, ez az apró változtatás is nagyszerű ízt ad ennek az egyszerű ételnek.
Ebben a receptben nem a klasszikus húsos hasét készítjük el, hanem kicsit átalakítva, karcsúsítva, lencse hozzáadásával tették a kedvenc magazinom készítői egészségesebbé.
Hozzávalók: Fűszerezd a húst (só, bors, pirospaprika), majd formálj egyforma méretű húsgolyókat, aminek minden oldalát piríts meg hevített olajon. Ezután tedd félre a golyókat és fonnyaszd meg a hagymát egy löket hevített olajon, tedd vissza a golyókat, add hozzá a paradicsomot és főzd további 10 percig, míg a szósz sűrűsödni nem kezd, ha viszont túl…