Húsos hasé
Ebben a receptben nem a klasszikus húsos hasét készítjük el, hanem kicsit átalakítva, karcsúsítva, lencse hozzáadásával tették a kedvenc magazinom készítői egészségesebbé.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 mogyoróhagyma
- 100 g lencse (konzerv)
- 300 g darált hús
- 50 g kenyérmorzsa
- 2 tk aprított friss tárkony
- 1 kk mustár vagy mustárpor
- csipetnyi szerecsendió
- só, bors
Ezen felül még 1 csomag leveles tésztára (275 g) lesz szükség.
Kevés olajon pirítsd meg a felaprított hagymát, a lencse levét öntsd le, nyomkodd össze egy kanállal, majd gyúrd össze a fent említett töltelék hozzóvalókkal. Sózd és örőlj rá kevés borsot. A tölteléket válaszd ketté egyenlő arányban, formálj belőlük 2 db hengert és a kiterített leveles tésztát is vágd félbe. Ezekre helyezd el a tölteléket, tekerd össze, úgy hogy alulra kerüljön a tészta összetapasztott széle. Ezután vágd kb 2 cm széles szeletekre, sütőpapírral bélelt tepsiben süsd készre, aranybarnára, ~20 perc alatt, 200°C-ra előmelegített sütőben. Fogyasztás előtt hagyd hűlni.