Paradicsomos sült gnocchi
Paradicsomos sült gnocchi recept pirított bacon szalonnával. Dobj össze egy villámgyors ebédet vagy vacsit.
Hozzávalók:
- 500 g gnocchi
- 250 g bacon
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 tk pirospaprika
- 1 konzerv darabolt paradicsom /400g
- egy marék koktélparadicsom
- 100 ml tejszín
- egy marék friss petrezselyem, aprítva
- só, bors
- 100 g mozzarella, szeletelve
- 1 ek oliva olaj
A gnocchit (ha időt szeretnél sprólni használj boltban kapható félkész gnocchit) főzd enyhén sós vízben a csomagoláson leírtak szerint, majd csepegtesd le.
Közben pirítsd meg a bacon szalonnát a kevés olíva olajon. Amikor már majdnem készre pirult a bacon, szedd le a kisült zsír nagyobb részét, majd add hozzá a fokhagymát és pirítsd pár percig. Ezután add hozzá a paradicsomot (konzerv és koktél egyaránt), fűszereket, tejszínt és főzd 10 percet. Keverd össze a megfőtt gnocchival.
Tedd át egy sütőbe tehető edénybe, helyezd a tetejére a mozzarella sajtot és süsd 200°C-on 10 percet, amíg a sajt kezd megpirulni.