Lasagne
Egyszerű és szerethető lasagne recept.
Lasagne
Hozzávalók
500 g darált hús
egy fej vöröshagyma, felaprítva
2-3 szelet bacon, felkockázva
1 sárgarépa, felkockázva
2 szál szárzeller, felkockázva
500 ml sűrített paradicsom
só, bors
egy friss ág bazsalikom
250 g lasagna tészta
400 ml krémsajt
Elkészítés
- Először készítsd el a ragut. Ehhez kevés olajon kezd el pirítani a bacont. 5 perc múlva add hozzá a hagymát is és pirítsd további néhány percet. Majd jöhet a répa és a zeller. Amikor már a zöldsgégek is kezdenek puhulini és megpirulni add hozzá a darált húst. Néhány perc után fűszerezd sóval, borssal és a bazsalikom szárát megfosztva a leveleitől aprítva add a raguhoz a paradicsom sűrítménnyel együtt. Mérsékelt hőfokon rotyogtasd 45 percig. Szükség szerint pótold az elpárolgott folyadékot.
- Forralj fél liter vizet. A lasagna tésztát áztasd be forró vízbe pár csepp olajjal néhány percre, így biztosan minden része megpuhul majd sütés közben. Egy tepsi aljára tegyél egy réteg tásztát, erre jöhet a ragu harmada, amire egy réteg krémsajt kerül, sózd, borsozd kicsit. A rétegezést ismételd meg még kétszer. Tegyél néhány bazsalikom levelet a rétegek közés is. Kend meg a tetejét a ragu maradék levével, vagy sűrített paradicsommal, szeletelhetsz rá friss paradicsomot is. Végül szórd meg sajttal. Alufóliával fedd le, 190°C-os előmelegített sütőben lefedve süsd 20 percet, ezután vedd le a fóliát és süsd további 10-15 percet.