Baconbe tekert spárga
Itt a spárga szezon és ennek örömére egy pofon egyszerű vacsora készült is belőle.
Itt a spárga szezon és ennek örömére egy pofon egyszerű vacsora készült is belőle.
Pár hete Nagyinál voltunk látogatóban és kaptam tőle egy kevés birsalmát. Na, gondoltam ez biztos jó lesz valamire, úgy se készítettem még semmit ebből a gyümölcsből, az oldalon sincs ilyen poszt még. Kezdésnek egy lekvár mellett döntöttem. Nem azért mert gyakran fogyasztok lekvárt, viszont sokáig eltartható és alkalmanként lesz mit elővenni, tudom variálni az ízeket…
Biztosan sokan szeretitek a csipszet. Film nézés közben vagy baráti összejövetelkor, szinte elmaradhatatlan, ropogtatni, rágcsálni mindig kell valamit. Rendszerint a sós, paprikás és hagymás-tejfölös a menő. De mi a helyzet az almás-fahéjassal? Olaj nélkül. Akár otthon, magad is elkészítheted a kedvenc csipszedet.
Hozzávalók: Mielőtt mindennek neki látsz áztasd be pár órára az árpagyöngyöt (gersli), ezáltal hamarabb elkészül. Hevíts kevés olajat amin pirítsd meg a sonkát, majd tedd félre. A maradék olajhoz adj még egy keveset amin enyhén futtasd meg pár perc alatt a póréhagymát, add hozzá a fokhagymát, pirítsd további 2-3 percig. Tedd bele a répát, árpagyöngyöt,…
Garantáltan ízleni fog mindenkinek ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető mini falatkák, cukkíniből. Itt a recept.
Édes, kellemesen ropogós, kiváló kiegészítője a főételünknek ez a sütőben sült sárgarépa.
Egyszerű gomba pörkölt recept a hétköznapokra. Hozzávalók: Pucold meg a gomba fejeket, van aki csak jó erősen megmossa, én le is húzom a külső vékony „héját”, majd szeleteld fel. Az apróra vágott hagymát kevés olíva olajon párold üvegesre, majd a tűzről levéve add hozzá a pirospaprikát. Fontos, ne a tűz felett, mert keserű lesz/lehet. Add…
A népi hiedelem szerint az Új év első napján elfogyasztott lencse, legyen az főzelék, leves vagy bármilyen más formában, jólétet, gazdagságot hoz az egész évre. Hát lássuk!
Akadt még a hűtőben egy kis sütőtök és hogy kárba ne vesszen, gyorsan összekockáztam 2-3 centis darabokra, meghintettem fahéjjal, majd betoltam a sütőbe. Addig sütöttöm amíg szépen megpuhult és picit megbarnult. Gyorsan el is fogyott!
Zöldséget ritkán sütünk, ami elég nagy hiba, mert nagyon finom ízeket kapunk így. Ráadásul egyszerű is, nem kell órákat fölötte állni. Kis husit hozzáadva nagyszerű ebédet kreálhatunk belőle, de akár önálló egytálétel is lehet. Sült zöldség darált hússal.