Birsalma lekvár

Birsalma lekvár

Pár hete Nagyinál voltunk látogatóban és kaptam tőle egy kevés birsalmát. Na, gondoltam ez biztos jó lesz valamire, úgy se készítettem még semmit ebből a gyümölcsből, az oldalon sincs ilyen poszt még. Kezdésnek egy lekvár mellett döntöttem. Nem azért mert gyakran fogyasztok lekvárt, viszont sokáig eltartható és alkalmanként lesz mit elővenni, tudom variálni az ízeket…

Alma chips

Alma chips

Biztosan sokan szeretitek a csipszet. Film nézés közben vagy baráti összejövetelkor, szinte elmaradhatatlan, ropogtatni, rágcsálni mindig kell valamit. Rendszerint a sós, paprikás és hagymás-tejfölös a menő. De mi a helyzet az almás-fahéjassal? Olaj nélkül. Akár otthon, magad is elkészítheted a kedvenc csipszedet.

Sonkás-póréhagymás árpagyöngy

Sonkás-póréhagymás árpagyöngy

Hozzávalók: Mielőtt mindennek neki látsz áztasd be pár órára az árpagyöngyöt (gersli), ezáltal hamarabb elkészül. Hevíts kevés olajat amin pirítsd meg a sonkát, majd tedd félre. A maradék olajhoz adj még egy keveset amin enyhén futtasd meg pár perc alatt a póréhagymát, add hozzá a fokhagymát, pirítsd további 2-3 percig. Tedd bele a répát, árpagyöngyöt,…

Gomba pörkölt

Gomba pörkölt

Egyszerű gomba pörkölt recept a hétköznapokra. Hozzávalók: Pucold meg a gomba fejeket, van aki csak jó erősen megmossa, én le is húzom a külső vékony „héját”, majd szeleteld fel. Az apróra vágott hagymát kevés olíva olajon párold üvegesre, majd a tűzről levéve add hozzá a pirospaprikát. Fontos, ne a tűz felett, mert keserű lesz/lehet. Add…