Sonkás-póréhagymás árpagyöngy
Hozzávalók:
- 200 g árpagyöngy
- 20 dkg sonka (kockára vágva)
- 100 g kelkáposzta (kockára vágva)
- 2 gerezd fokhagyma (vékonyra felszeletelve)
- 2 db sárgarépa (kockára vágva)
- 1 db póréhagyma (vékonyra felszeletelve)
- 1 ek Dijoni mustár
- 1 l alaplé
- bors
- kevés olaj
Mielőtt mindennek neki látsz áztasd be pár órára az árpagyöngyöt (gersli), ezáltal hamarabb elkészül. Hevíts kevés olajat amin pirítsd meg a sonkát, majd tedd félre. A maradék olajhoz adj még egy keveset amin enyhén futtasd meg pár perc alatt a póréhagymát, add hozzá a fokhagymát, pirítsd további 2-3 percig. Tedd bele a répát, árpagyöngyöt, mustárt, öntsd fel az alaplépvel, borsozd, keverd össze, főzd gyöngyözve, időnként megkavarva körülbelül egy órát. Add hozzá a sonkát és káposztát, keverd össze, pirítsd még 5-10 percig.