Sonkás-póréhagymás árpagyöngy

Hozzávalók:

  • 200 g árpagyöngy
  • 20 dkg sonka (kockára vágva)
  • 100 g kelkáposzta (kockára vágva)
  • 2 gerezd fokhagyma (vékonyra felszeletelve)
  • 2 db sárgarépa (kockára vágva)
  • 1 db póréhagyma (vékonyra felszeletelve)
  • 1 ek Dijoni mustár
  • 1 l alaplé
  • bors
  • kevés olaj

Mielőtt mindennek neki látsz áztasd be pár órára az árpagyöngyöt (gersli), ezáltal hamarabb elkészül. Hevíts kevés olajat amin pirítsd meg a sonkát, majd tedd félre. A maradék olajhoz adj még egy keveset amin enyhén futtasd meg pár perc alatt a póréhagymát, add hozzá a fokhagymát, pirítsd további 2-3 percig. Tedd bele a répát, árpagyöngyöt, mustárt, öntsd fel az alaplépvel, borsozd, keverd össze, főzd gyöngyözve, időnként megkavarva körülbelül egy órát. Add hozzá a sonkát és káposztát, keverd össze, pirítsd még 5-10 percig.

Sonkás-póréhagymás árpagyöngy

Similar Posts