Sült zöldség darált hússal

Zöldséget ritkán sütünk, ami elég nagy hiba, mert nagyon finom ízeket kapunk így. Ráadásul egyszerű is, nem kell órákat fölötte állni. Kis husit hozzáadva nagyszerű ebédet kreálhatunk belőle, de akár önálló egytálétel is lehet. Sült zöldség darált hússal.

Nem kell más mint sokféle zöldség. Kemény zöldségek közül választhatunk a krumpli, répa, fehérrépa, cékla és zeller közül. Puha zöldségekből pedig spárga, brokkoli, padlizsán, karfiol, cukkini kerülhet a kés alá. A zöldségeket felaprítjuk megközelítőleg 3-5 cm-es egyenlő darabokra, sütőpapírra rakjuk, majd zzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olivaolajjal. Ezután betesszük a 200°C-ra előmelegített sütőbe. Keverés nélkül 20 percig sütöm, utána kicsit kavarhatok rajta. Tovább sütöm, amíg aranybarna nem lesz, kb. még 20-40 perc.

Amíg sülnek a zöldségek, felaprítok egy vöröshagymát, amit egy serpenyőben vajon a zöldséggel azonos mennyiségű (kb. 0,5 kg) darált hússal együtt megsütöm. Közben zom, borsozom és aprított rozmaringot (1-2 szál) adok hozzá. Amint megsült a hús, összeforgatom a zöldségekkel és tükörtojással tálalom.

Sült zöldség darált hússal

Similar Posts